PP-70 tehokkaampi iltapäivän ottelussa - huomenna vastassa Liikunnan Riemu

12.11.2016

PP-70 ja Tervarit lähtivät mittelemään tärkeistä Futsal-liigan pisteissä lauantaina Tesoman Palloiluhallissa asetelmista, joissa kotijoukkue oli pisteen edellä oululaisia. Vieraat saivat jobinpostia ennen ottelua, kun pelaajavalmentaja Adrian Rizvani joutui jäämään pois tositoimista loukkaantumisen vuoksi ja myös Dritan Stafsula puuttui tänään kokoonpanosta. Mukana oli kaksi kentällistä pelaajia, joten Tampereelle voitiin lähdettiin hakemaan positiivisin mielin lisäpisteitä poissaoloista huolimatta.

Ottelun alussa Rony Knape järjesteli ensimmäisestä hyökkäyksestä tilanteen Arno Kandelbergille, joka laukoi kuitenkin hyvästä paikasta maalin ohi. Toisessa päässä Juho Keskisen vartioimaa maalia hätyyteltiin pääasiassa kaukaa, mutta Keskinen napsi vedot ja muut kotijoukkueen laukaukset suuntautuvat joko yli tai ohi. Vieraat olivat tehdä avausmaalin viidennellä minuutilla, mutta isäntien maalivahti Roope Hakulinen pysäytti Rony Knapen yrityksen maaliviivalta. Knape oli Tervareiden vaarallisin pelaaja avausjaksolla ja osuen vielä kahteen otteeseen PP-70:n maalipuihin loppupuolella. Lisäksi Niko Isola oli lähellä kahteen kertaan maalintekoa viimeisillä minuuteilla, mutta Hakulinen torjui kulmakuvion jälkeisen yrityksen. Pelillisesti jakso oli tasainen eikä sen aikana tarjottu hienouksia vaan haettiin vielä asetelmia. Avauskymppi oli kotijoukkueen ja jälkimmäinen punamustien. Parhaat tilanteet syntyivät kummallekin nopeiden hyökkäysten kautta. Tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toisella jaksolla ensimmäinen paikka siunaantui kotijoukkueelle, mutta Keskisen mustekalamaiset jalat pysäyttivät pallon ennen maalia. Teemu Pähtilälle avautui 25.minuutilla Henri Heikkisen järjestelemänä puolittainen paikka nopean hyökkäyksen jälkeen, mutta sijoitus suuntautui hieman takatolpalta ohi. Ottelun avausmaali nähtiin 27.minuutilla, kun PP-70 onnistui kulmasta Joona-Petteri Valkaman laukoessa pallon yläkulmaan Vili-Atte Mäkisen syötöstä. Tervareille sattui tilanteessa nukahdus ja Valkama pääsi täysin vapaasti hiipimään puolustuksen selustaan. Maalin jälkeen ote siirtyi Tervareille ja joukkue pyörittikin peliä tamperelaisten päässä pitkiä aikoja. Laukauksia saatiin aikaan kuitenkin vähän, joten maalit jäivät vielä syntymättä. Kotijoukkueen tilanteet syntyivät lähinnä vastaiskuista ja PP-70 kolisutteli maalirautoja 33.minuutilla Matias Hovin ohjatessa pallon ylärimaan maalin läheltä. Vajaa viisi minuuttia ennen loppua Tervarit otti Keskisen pois maaliltaan lähtien hakemaan tasoitusta, mutta maalinteossa onnistuivat punapaitaiset isännät kahdesti kesken Tervareiden painostuksen. Ensin Pauli Pylvänäinen ohitti Keskisen toisen kerran 38.minuutilla sivurajapotkun jälkeen ja toinen pomppi Tervareiden puolustuksen kautta omiin. Rony Knapen kavennus viimeisellä minuutilla Teemu Pähtilän esityöstä oli laiha lohtu vieraille ja peli päättyi kotijoukkueen 3-1 voittoon. Otteluraati palkitsi kummastakin joukkueesta maalivahdit pelin parhaina, PP-70 Roope Hakulinen ja Tervarit Juho Keskinen. Ottelun positiivisia asioita tarkasteltaessa oli hyvää parantunut puolustuspeli alkukauteen verrattuna. Ottelussa nähtiin vähän maalipaikkoja, joissa PP-70 oli tänään terävämpi. Tervareiden tulee löytää hyökkäyspäähän huomiseksi lisää juonikuutta ja laukoa hanakammin, sillä tänään laukauksia tuli hallinnasta huolimatta turhan vähän.

Voitto tarkoitti PP-70:n siirtymistä 10 pisteeseen ja nousua sijalle 7. liigassa, kun Tervarit jäi 6 pisteeseen sarjasijoituksen pysyessä kymmenentenä. Huomisen vastustaja jyväskyläläinen Liikunnan Riemu hävisi lauantaina kotikentällään FC Kemille 1-2 (0-2). Riemu on pisteen Tervareita perässä sijalla 11. kuuden pelatun ottelun jälkeen. Huomiseen isänpäivän otteluun Riemu lähtee kolmen ottelun tappioputkessa.

Liikunnan Riemu säilytti paikkansa liigassa viime kauden päätteeksi karsintojen jälkeen, jossa se löi Ilves Akatemian. Kausi oli hankala Jyväskylän liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijoista koostuvalle Riemulle ja kauden ainoita valopilkkuja oli Riemu-näkökulmasta riemukas derby-voitto paikallisvastustaja KaDysta viime hetkillä. Valmentaja Eemeli Jokinen siirtyi Espooseen kauden jälkeen ja joukkueen otti komentoonsa pelaajavalmentaja Ville Vähäkoitti. Viime kaudella ensimmäisenä riemulaisena futsalmaajoukkueessa Vähäkoitti on myös tulevalla kaudella kentän puolella tärkeä osa jyväskyläläisten peliä. Maalilla jatkavat kaksikko Sami Myllymäki-Jori Lagerblom. Uraansa jatkavat Tom Korolainen, Janne Törmänen, Santeri Paajanen ja Eetu Parpala, joilla on pitkä Riemu-tausta. Alkukauden parhaita pistemiehiä ovat olleet Ville Vähäkoitti (3+5) ja Eetu Parpala (2+6). Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa Janne Törmänen viidellä maalilla.

Ottelu käynnistyy huomenna Jyväskylän monitoimitalolla kello 15 ja kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua futsal.fi-sivustolla ja iltapäivän ottelu tullaan lähettämään Futsal-liiga.tv:n kautta ilmaisena nettilähetyksenä. Tervareiden sosiaalisen median tilit Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa seuraavat ottelua mahdollisuuksien mukaan.

Uutisarkistoon »