Vakuuttava SoVo Futsal vei pisteet ennätysyleisön edessä

16.10.2016

Futsal-liiga jatkui tänään kello 15 Urheilutalolla mielenkiintoisella ottelulla Tervareiden saatua vieraaksi Someron Voiman. Somerolaiset saavuttivat viime kaudella liigassa pronssia ja joukkue on vahvistunut täksi kaudeksi. Tälle viikonlopulle mukaan oli palannut jalkapallokenttien taituri Mostagh Yaghoubi, joka pelasi eilen joukkueen voittaessa FC Kemin vieraissa 7-4 jatko-ottelun jälkeen. Vieraista kovassa vireessä ovat olleet pisteiden valossa alkukaudesta pistepörssin viime kaudella ylivoimaisesti voittanut Arber Istrefi ja 11+0 tehot paukuttanut uusi tuttavuus liigakentillä, Gesim Voca. Somerolaisten materiaali on laaja ja joukkueesta löytyy taitoa yllin kyllin. Kotijoukkue Tervarit joutui lähtemään tänään otteluun ilman pelikieltoisia Adrian Rizvania ja Evi Matelia, jotka saivat eilisessä 5-6 tappioon päättyneessä GFT-pelissä punaiset kortit. Kokoonpano oli noussut tuttuakin tutumpi luottoterwari Iiro Vandell ja MBKU:n Tomi Toukola teki ensi esiintymisensä punamustissa. Lisäksi Juho Keskinen oli taas valmennuksen käytössä.

Urheilutalo pullisteli yleisöä Tervarijunioreiden ja muiden innokkaiden futsalseuraajien täytettyä katsomot hyvissä ajoin ennen ottelua. Yleisöä Tervarijunioreiden kauden päätöstapahtumana toimineessa ottelussa oli kauden ennätysyleisö 512 katsojaa. Yleisö piti hyvin ääntä läpi ottelun ja Tervarit haluaakin kiittää kaikkia paikallaolleita hienosta ottelutapahtumasta.

Tervareiden maalissa oli eiliseen tapaan Mikko Siivikko ja vierailla eilisen huilannut kokenut Marko Laaksonen. SoVolta on totuttu näkemään laadukasta futsalia, jossa yksilöt pelaavat hyvin myös joukkueena. Joukkueen kyky kääntää peliä nopeasti pallonriistojen jälkeen tuli esiin heti alussa kuten myös rohkea prässi ylhäältä. Mikko Siivikko otti tukun isoja torjuntoja alkuun ja vieraat vyöryttivät peliä kohti kotijoukkueen maalia luoden tukun tilanteita, jossa maalinteko ei kuitenkaan onnistunut. Kotijoukkueella oli muutama paikka, jotka tulivat pääosin nopeista hyökkäyksistä.

Avausmaali nähtiin seitsemän minuutin jälkeen, kun Mostagh Yaghoubi katkoi Tervarien purun ja syötti Tuomas Hakalalle. Hänellä oli runsaasti tilaa ottaa muutama askel ja painava kuti alakulmaan noin kolmestatoista metristä. Peli oli 0-2 reilun kymmenen minuutin jälkeen, kun Tervarit eivät saaneet omista paikoistaan palloa maaliin vaan Valdrin Seferi näytti akrobaattisia liikkeitä viimeistellen maassa maaten. Tervarit yritti sinnikäästi, mutta SoVo prässäsi tiukasti pallollista pelaajaa, joka vei samalla tilan pois hyökkäysratkaisuilta. Kesken Tervarihyökkäyksen Arber Istrefi näytti miksi hän teki kentällä lähes mitä tahtoi. Hyökkäyksen katkaisu, katse kohti vastustajan maalia, muutama harhautus ja määrätietoinen liike kohti Siivikkoa, josta laukaus kärkkärillä maaliin. Kotijoukkueen valmennus teki pieniä muutoksia pitkin peliä pelaavaan kokoonpanon yrittäen kääntää pelin kulkua. Tälle kaudella mukaan tullut Karam Hadhoud taistelikin itsensä paikoille ja hänellä on pelirohkeutta, mutta se eivät johtaneet maaleihin. Tervarit näytti olevan pelissä mukana ja se saikin kavennuksen vajaan reilu kolme minuuttia ennen taukoa, kun Tomi Toukola teki liigauransa ensimmäisen maalin Arno Kandelbergin syötöstä. Kotijoukkue saikin tästä virtaa ja paikkoja kavennuksen, mutta hyvää maalivahtipeliä esittänyt Laaksonen napsi paikat onnella ja taidolla. Tauolle mentiin lukemissa 1-3.

Toinen jakso alkoi sähäkästi. Pallo kävi lähellä kummankin joukkueiden maaleja, kunnes Tervareiden iltapäivä musteni. Vieraat tekivät alle minuutissa kolme maalia pikatahtiin kesken Tervareiden painostuksen. Ensin Aapo Hakala iski tehokkaan pallonsiirtelyn jälkeen, hetki tästä Tuomas Hakala teki iltapäivän toisen maalinsa kääntölauksella ja vain hetki tästä Pekka Karjalainen riisti ensin pallon keskialueella. Tästä syöttö Istrefi, joka löysi Vocan. Karjalainen oli tämän jälkeen löytänyt tiensä maalille ja hän puski pallon metristä sisään ilman vartiointia. Peli oli 1-6. Tervarit jatkoi yrityksiään kaventaa lukemia, mutta vieraat olivat päättäneet olla tänään kuskin paikalla loppuun asti. Istrefi vei vieraat 1-7 johtoon Laaksosen nopean avauksen jälkeen, joka avasi 2-0 tilanteen vieraille. Voca tarjoili ja Istrefi viimeisteli. Lohtua hyvin loppuun asti kannustaneella yleisölle toi Rony Knape kaventamalla 2-7 ja viides kenttäpelaaja tämän jälkeen käyttöön. Punamustatkaan antoivat loppuun asti, mutta Laaksonen oli mies paikallaan SoVon maalilla. Istrefi teki vielä kaksi maalia tyhjiin, joten hänen saldoksi muodostui tänään tehot 4+0. Ennen loppuvihellystä kotijoukkueelta onnistui toistamiseen Rony Knape Tomi Toukolan syötöstä. Loppulukemat 3-9 vieraille olivat kenttätapahtumiin nähden varsin rajut, sillä Tervareilla oli omat hetkensä, mutta tänään vieraat olivat selkeästi tehokkaampia ja organsoidumpi joukkue. Kotijoukkueen parhaana palkittiin yritteliäs Karam Hadhoud ja vieraiden paras oli 2+2 tehot kerännyt Tuomas Hakala.

Viikonloputkin kummatkin ottelut päättyivät Tervareiden tappioon ja sunnuntain tappio oli neljäs perättäinen. SoVo jatkaa hyvässä vireessä ja heidät voidaan jo tässä vaiheessa laskea sarjan suosikkeihin. Somerolaiset tulevat löytyvät runkosarjan jälkeen korkealta, jos vire säilyy samanlaisena. Joukkueessa pelirohkeutta, itseluottamusta, taitoa ja yksilöt pelaavat hyvin yhteen joukkueena. Lisäksi maalivahtipeli on kunnossa. Kotijoukkueella riittää vielä töitä paljon kaikilla pelin osa-alueilla. Yksittäiset hyvät hetket eivät riitä Futsal-liigassa vaan suorituksen on oltava tasaisempi. Hyökkäyspeliin on saatava monipuolisuutta ja puolustuspelin virheet jättävät maalivahdin liian monta kertaa oman onnensa nojan. Seuraavan kerran oululaiset pelaavat ensi viikon lauantaina Sievissä kello 16 alkaen. Vastus ei ainakaan tästä helpotu, sillä Sievi on kovassa vireessä heti alkukaudesta.

Uutisarkistoon »