GFT vierasvoittoon lauantai-illan thrillerissä - tänään Urheilutalolla vastassa SoVo

16.10.2016

Pimeä ja sateinen ilta tarjosi Oulun Urheilutalolle Futsal-liigaa seuraamaan tulleille paljon maaleja ja tilanteita sekä roppakaupalla jännitystä. Vasta yhden ottelun kauden aikana pelannut espoolaisjoukkue GFT oli saapunut Ouluun mielessään lisäpisteet ja kotijoukkue Tervarit tavoitteli paluuta voittojen tielle kahden tappiollisen ottelun jälkeen. Kumpikin joukkue oli saanut jalkeille iskukykyisen kokoonpanon ja kotijoukkueella pelaajia oli reilut kaksi kentällistä. Vieraiden osalta kokoonpanoista puuttui tosin muutama vakiopelaaja, kuten Ville Lindgren, Jaso Oksanen ja Jarkko Reinikka. Toisin kuten virheellisesti oli aiemmassa ennakossamme todettu, futsalmaajoukkuekonkari Lasse Lind on päättänyt komean uransa eikä ole enää GFT:n mukana pelitamineissa.

Ottelu käynnistyi sähäkästi ja Tervarit jysäytti ensimmäisen kerran pallon vieraiden tolppaan viiden sekunnin jälkeen. Yritys tuotti tulosta reilun minuutin kohdalla, kun Dritan Stafsulan laukauksen jälkeen Evi Mateli ohjasi pallon maaliin. Hetki tästä ja peli oli tasoissa, kun Miika Hosio odotti kärsivällisesti syöttöpaikkaa ja löysi kotijoukkueen puolustuksen selustaan hiipineen Timo Lumivaaran takatolpalta. Peli oli 1-1, mutta ei pitkään. Neljännellä peliminuutilla Ari Makowski kuritti Tervareita nopean vastahyökkäyksen jälkeen nostamalla pallon yli vastaan tulleen Mikko Siivikon. Tästä vajaat pari minuuttia ja kaksi pallonmenetystä oululaisille alimpana pelaajina oli liikaa, kun Lumivaara teki illan toisensa Hosion syötöstä. Joku olisi voinut luulla kotijoukkueen päiden painuvan tässä vaiheessa, mutta heti seuraavasta tilanteesta peli oli jo 2-3 Panu Aution liukuessa epäonnisesti pallon omaan maaliin. Pelaajavalmentaja Adrian Rizvani oli päättänyt käyttää ottelussa laajasti materiaalia ja farmiseuran MBKU:n pelaajat Niko Isola ja Arno Kandelberg saivat näyttöpaikkansa vajaan kymmenen minuutin kohdalla. Kandelberg käytti paikkansa ja tykitti Futsal-liigauransa ensimmäisen maalin komealla pommilla suoraan maalin yläkulmaan Rizvanin antaman kulman jälkeen. Hetki tästä ja vuorossa oli Isolan liigauran ensimmäinen maali, kun vieraiden puolustus sahattiin rikki poikittaissyöttöjen jälkeen. Yleisö piti näkemästään ja vanhojen aikojen kaltainen futsalsamba pyöri Urheilutalolla valmentajien kauhuksi.

Avausmaalin viimeistelleen Evi Matelin peli päättyi vajaan 14.minuutin pelin jälkeen, kun hän sai samasta tilanteesta kaksi varoitusta, joista jälkimmäinen tuli hänen tultua liian lähellä palloa vapaapotkutilanteessa. Vieraat käyttivät ulosajosta seuranneen ylivoimansa hyödyksi ja tasoittivat painostuksen ja nopean pallonsiirtelyn jälkeen, kun Alyson Soares löysi tilaa Tervareiden maalista pienestä kulmasta tulleelle vedolle. Miika Hosiolle maalista merkattiin jo illan kolmas syöttöpiste. Virheongelmiin ensimmäisellä jaksolla ajautunut kotijoukkue sai kuudennen virheensä 17.peliminuutilla, jonka jälkeen Panu Autio pallon 10 metrin vapaapotkusta hyvin Tervarimaalilla torjuneen Mikko Siivikon ohi. Tauolle siirryttiin yhdeksän maalin pelissä tauolle 4-5 lukemissa.

Joukkueiden valmentajat GFT:n Eemeli Jokinen ja Tervareiden Rizvani painottivat tauolla, että puolustuspelin tulee olla tarkempaa toisella jaksolla. Näin olikin osittain ja Tervarit siirtyi vahvasti kuskin paikalle toisella jaksolla. Ensimmäinen kymmenen minuuttia oli lähes täydellistä kotijoukkueen painostusta. Paikkoja avautui GFT:n päähän ja Niko Isola tasoitti ottelun illan toisella maalillaan prässäämällä pallon pois hyökkäyspäässä Niko Stenholmilta. Ruuti oli tämän jälkeen märkää ja vieraiden maalilla torjunut Matias Majander napsi myös tukun torjuntoja. Vajaat viisi minuuttia ennen loppua Panu Autio vei vieraat 5-6 johtoon Lumivaaran syötöstä, kun Tervarit eivät olleet kyenneet hyödyntämään omia paikkojaan. Rehellisyyden nimissä on todettava kuinka vierailla olisi ollut paikkoja jo aiemminkin maaliin, kun ote oli siirtynyt ensimmäisen kympin jälkeen vieraille kotijoukkueelta. Uhrautuva puolustuspelaaminen, Siivikon lukuisat hyvät torjunnat sekä onni olivat estäneet vieraiden maalin synnyn aiemmin. Heti maalin jälkeen Tervareilla oli epäonnea, kun Rizvani joutui ulosajetuksi käsivirheen seurauksena toisen keltaisen kortin jälkeen. Tervarit kesti alivoima ja haki tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta laadukkaat laukaukset uupuivat pallonhallinnasta huolimatta. Loppusummerin soidessa lukemat taululla olivat 5-6 ja pisteet vieraiden mukaan.

Otteluraatina toiminut FC Uleåborgin joukkue palkitsi vieraiden parhaana 0+3 tehot keränneen Miika Hosion ja kotijoukkueen paras oli Teemu Pähtilä. Urheilutalon yleisö piti näkemästään lopputulosta lukuunottamatta. Ottelu oli punamustilta askel parempaan suuntaan hyökkäyspäässä. Ensiaskelia liigassa ottavat pelaajat Niko Isola, Arno Kandelberg, Mikko Siivikko ja Joni Kauppila täyttävät paikkansa ja pyrkivät ottamaan vastuuta. Joukkueen pelillinen ilme on yritteliäs ja tilanteet pyritään pelaamaan loppuun asti. Terävöittämistä vaaditaan puolustuspäässä, jotta joukkuepuolustaminen olisi paremmalla tasolla eikä eilisen kaltaisia nukahduksia pääsisi syntymään. Ottelun maalikooste on nähtävissä YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=nJgiEfHIZLM

Pelit jatkuvat heti tänään kello 15 ottelulla Someron Voimaa vastaan, joka oli eilen illalla katsomassa ottelua ensimmäisen jakson ajan. Somerolaiset hakivat eilen jatko-ottelussa 7-4 vierasvoiton Kemistä ja alkukaudesta hurjassa vireessä ollut Gesim Voca teki pelissä 4+0 tehot. Hänellä on kasassa jo 11+0 tehopisteet neljässä ja häntä säestää Arber Istrefi 4+7 tehoillaan. Ottelussa vietetään Tervarit junioreiden kauden päätöstapahtumaa, joten tunnelmaa Urheilutalolle tulee riittämään. Kotijoukkueen osalta pelistä huilaavat eilen ulosajetut Adrian Rizvani ja Evi Mateli, mutta kokoonpanoon saadaan täydennystä eilisen huilanneista pelaajista.

Tervetuloa kannustamaan Tervarit voittoon!

Uutisarkistoon »