Ruutupaidat vahvempi kotisalissaan

08.10.2016

Tervarit lähti jatkamaan Futsal-liigan taivaltaan aamulla kohti Vaasaa ja Ruutupaitojen kotisalia. Edessä oli kauden ensimmäinen vierasottelua, jossa oli vastassa yhden ottelun voittanut ja yhden hävinnyt Ruutupaidat. Tervareiden saldo oli samanlainen. Mukaansa pelaajavalmentaja Adrian Rizvani sai lähes parhaan käytettävissä olevan kokoonpanon, mutta maalilta puuttui työesteen vuoksi Juho Keskinen ja viime viikonlopulta uupui vielä Rony Knape. Keskistä paikkasi tänään liigassa debytoinyt ja kuluneella jalkapallokaudella OTP:ssa Kolmosta pelannut kokenut Mikko Siivikko. Punamustaan paitaan palasi vuosien tauon jälkeen myös Joni Kauppila ja Niko Isola. Kotijoukkueella oli käytettävissä myös lähes paras kokoonpano.

Ottelun alku oli vieraille musta ja näytti koko ottelun suunnan. Vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen vaasalainen futsal-legenda Jan-Christian Westermak avasi pitkällä syötöllä Tervaripuolustuksen selustaan löytäen Miika Niemen. Liikaa tilaa saanut Niemi ohitti Siivikon ensimmäistä kertaa. Peli eteni kotijoukkueen vahvassa komennossa ja Tervareiden hyökkäykset tulivat lähinnä Siivikon pitkien avausten jälkeen. Ruutupaidat siirtyi 2-0 johtoon vajaan yhdeksän minuutin jälkeen, kun Elbesan Kabashi namutteli pallon tyhjiin Ludwig Siegfriedsin katkaistua Tervareiden nopean hyökkäyksen. Toisen maalin jälkeen Tervarit sai tilaa toisessa päässä ja pystyi helpottamaan oman pään painetta jonkin verran. Tilanteet eivät johtaneet kavennukseen ja lähimmäksi Tervareista pääsi Adrian Rizvani tolppalauksellaan. Myöskään kotijoukkue ei onnistunut samaan aikaan enempää maaleja ensimmäisellä jaksolla, joten tauolle mentiin 2-0 lukemissa.

Toisella jaksolla oli Ruutupaidat siirtyi 23.minuutilla 3-0 johtoon, kun onnistuneen blokkipelin jälkeen Aapo Autio laukoi sydämensä kyllyydestä pallon Siivikon vartioiman maalin yläkulmaan. Vain 25 sekuntia tästä ja hyvän ottelun kotijoukkueen maalilla pelannut Iiro Auvinen avasi pitkällä heitolla, joka löysi Pekka Liukkosen pään. Hän jatkoi palloa selkä maalin päin ja tilanne oli jo 4-0. Tervareiden kuparisen rikkoi Adrian Rizvani 27.minuutilla Joni Kauppilan syötöstä. Näissä lukemissa edettiin aina 35.minuutille saakka kunnes Lauri Karri viimeisteli kotijoukkueen viidennen maalin Pekka Liukkosen syötöstä. Hetki tästä ja Tervarit kavensi lukemat 5-2 hakiessaan kavennusta viidellä kenttäpelaajalla Siivikon siirryttyä penkille. Osuma syntyi pitkän painostuksen seurauksena, jonka jälkeen Adrian Rizvanin seinäpeli Evi Mateli kanssa avasi vaasalaisten puolustuksen ja Rizvanin iltapäivän toinen maali syntyi vedolla maalin ylänurkkaan. Tervarit jatkoi tämän jälkeen kavennuksen hakemista, mutta lisämaaleja ei enää nähty ja kolme pistettä jäivät Vaasaan. Kotijoukkueen parhaana palkittiin tänään 1+1 tehot kerännyt Pekka Liukkonen ja Tervareiden paras oli hyvin maalillaan torjunut Mikko Siivikko.

Kokonaisuudessaan ottelussa oli oululaisten kannalta hyviä ja huonoja asioita. Maalivahtipeliin Tervarit ei tule kaatumaan tällä kaudella ja liigadebytantit ovat tehneet parhaansa täyttäessä pelaavassa kokoonpanossa. Parannettavaa on varsinkin hyökkäyspelissä, jossa yksilöiden sijaan tulisi löytää yhteinen sävel koko hyökkäysnelikolle. Samoin puolustus avautuu liian helposti vastustajan toimesta. Valmenuksella ja joukkueella on viikko aikaa hioa kuvioitaan ennen seuraavia otteluita ja Urheilutalolla nähdään valmiimpi joukkue viikon päästä. Ouluun saapuu ensin lauantaina espoolainen Golden Futsal Team. Sunnuntaina vastus kovenee, kun kotisaliin saapuu viime kauden pronssimitalisti ja tällä kaudella sarjassa toisena oleva Someron Voima vahvalla hyökkäsarsenaalillaan.

Uutisarkistoon »