Tervarit matkaa Vaasaan - Vastassa Ruutupaidat

08.10.2016

Futsal-liiga jatkuu kauden ensimmäisellä vierasottelulla Vaasassa Ruutupaitojen vieraana. Ottelu käynnistyy kello 16 ja ottelu on katsottavissa Futsal-liiga.tv:n kautta ilmaisena nettilähetyksenä. Kummallakin joukkueesta on pelattuna kaksi ottelua, Ruutupaidat ovat kohdanneet Kampuksen Dynamon ja PJK Pirkkalan. Vaasalaiset hävisivät jyväskyläläisille kotonaan tiukassa ottelussa, mutta viime viikonloppuna he ottivat kauden avausvoiton vieraissa PJK Pirkkalaa vastaan. Tervarit pelasivat viime viikonloppuna tuplaottelut Ilves FS:a ja Leijona Futsalia vastaan. Avausottelussa Tervarit voitti pitkän tauon jälkeen Ilveksen, mutta lauantaina oli edessä karu paluu todellisuuteen 2-10 tappion myötä.

Keskinäisten kohtaamisten osalta vuosien saatossa Tervarit ovat olleet niskan päällä voittojen määrässä ja he ovat poistuneet voittajina parketilta yhdeksän kertaa. Ruutupaidat ovat korjanneet voiton viisi kertaa ja kahdesti on päädytty tasatulokseen. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa ja kummallakin kertaa oululaiset olivat parempia. Kotiottelu päättyi 5-3 Tervareiden voittoon ja vieraissa punamustat voittivat 5-4 voittomaalikilpailun jälkeen.

Ruutupaidat tekivät viime kauden lopulla uskomattoman nousun sarjan viimeiseltä paikalta pudotuspeleihin viimeisillä hetkillä maalieron turvin. Pudotuspeleissä mestari Sievi oli liian kova vastus ja Ruutupaitojen ensimmäinen kausi pitkästä aikaa Futsal-liigassa päättyi 8.sijaan. Valmennuksesta vastaa Tomislav Krstevski ja pelaajiston suhteen vaasalaiset ovat kykeneet pitämään rungon lähes samanlaisena kuin viime kaudella. Joukkueessa jatkavat muun muassa tehokolmikko Lauri Karri, Aapo Autio ja Matias Träskbäck sekä tietysti legenda Jan-Christian Westermark. Maalivahtina jatkaa Sievi FS:n mukana kokemusta europeleistä hankkinut Iiro Auvinen. Alkukauden tehokkaimpia pelaajia ovat olleet Elbesan Kabashi (2+2) ja Ludwig Siegfrieds (0+4) tehoillaan. Vaasalaiset pääsevät otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

Tervareiden avausviikonloppu osoitti, kuinka joukkue on vielä rakennusvaiheessa ja se tarvitsee lisää yhteisiä tapahtumia löytääkseen tasaisuuden otteisiinsa. Punamustien kauteen valmistautuminen on ollut intensiivinen ja joukkueeseen tuli vielä viime hetkillä muutoksia. Jalkapallokauden loppuessa Tervareihin liittynee vielä oululaisille tuttuja nimiä, mutta julkistusten aika on myöhemmin. Viime viikonlopun tehokkain pelaaja oli Adrian Rizvani, joka keräsi 2+1 tehot ja siirtyi samalla futsal-legenda Pasi Nevanperä ohi myös kaikkien aikojen maalintekijätilastoissa. Rizvani tehot Futsal-liigassa ovat komeat 194+112=306. Uusina pelaajina Tervareissa ovat jo tällä kaudella esiintyneet JS Herculesin riveissä jalkapalloa pelannut Karam Hadhoud, farmiseura MBKU:sta tullut isokokoinen Onni Ikonen ja paluun futsalkentille tehnyt Teemu Pähtilä. Tänään Vaasassa ensiesiintymisessä tekee OTP:ssa jalkapalloa viimeksi pelannut Mikko Siivikko, joka ottaa paikan maalipuiden välissä Juho Keskisen poissaolon myötä.

Tervareiden some-kanavat raportoivat ottelusta mahdollisuuksien mukaan, joten kannattaa seurata Tervareita Twitterissä tileillä @OulunTervarit ja @TervaritLIVE sekä myös Instagramissa @Ouluntervarit ja tietysti Facebookissa. Kello 16 käynnistyvää ottelua on mahdollista seurata suorana nettilähetyksenä Futsal-liiga.tv-palvelun kautta osoitteessa: https://www.futsal-liiga.tv/index.php/ruutupaidat#

Uutisarkistoon »