Leijonat saalisti Tervarit - kauden avaustappio tylyin lukemin

02.10.2016

Sunnuntai-iltapäivässä nähtiin kahden avausottelunsa voittaneen joukkueen ottelu, kun eilen Ilveksen kaatanut kotijoukkue Tervarit sai vieraakseen Kemistä 3-1 voiton hakeneen Leijona Futsalin. Pirkanmaalaiset saapuivat Ouluun täydellä vaihtopenkillä sillä mukana oli kolmisen kentällistä pelaajia ja vastaansa he saivat kahdeksalla kenttäpelaajalla ja yhdellä maalivahdilla iltapäivän startanneen Tervarit. Oululaisten riveistä puuttuivat Alireza Rasuli, Valtteri Kairaluoma ja Onni Ikonen eiliseen kamppailuun verrattuna. Täydennystä oli saatu eilen jalkapallokautensa JS Herculeksessä päättäneestä Karam Hadhoudista, joka pelasi ensimmäisen Futsal-liigakamppailunsa. Henri Heikkinen nousi lisäksi pelaavaan kokoonpanoon.

Vieraat heiluttivat ottelun tahtipuikkoa heti alusta alkaen. Organoisoituun joukkuepelaamiseen pyrkineet vieraat siirtyivät johtoon reilun kahden minuutin jälkeen, kun kotijoukkueen liian innokkaan hyökkäyspelaamisen jälkeen Dusan Milojevic pääsi Jovan Stankovicin kanssa ylivoimahyökkäykseen, josta jälkimmäinen viimeisteli varmasti vieraiden avausmaalin. Sama tahti jatkui ja kotijoukkue oli paineistettuna alusta lähtien ja tolpat pelastivat Tervarit lisätakaiskuilta. Kahdeksannella peliminuutilla lukemat olivat 0-2 Miikka Hurmeen vastatessa maalista, kun Tervareiden syötöt napsuivat kriittisissä paikoissa vieraiden jalkaan tuhoisin seurauksin. 11.minuutilla Stankovic sijoitti samoilta askelilta jo iltapäivän toisensa ja peli 0-3. Tästä hetki ja Milojevic teki myös illan toisensa, kun Tervarit menetti taas pallon keskialueella, josta avautui vieraille ylivoimahyökkäys jota he eivät jättäneet käyttämättä. Toivoa kotijoukkueelle paremmasta toi Karam Hadhoudin maali Heikki Halmetin antamasta rajapotkusta. Joukkue haki lisäkavennusta, mutta iltapäivän kaavan mukaisesti kotijoukkueelle tuli liikaa virheitä ja Jirka Järvi rankaisi oululaisia pallonmenetyksen jälkeen siirtämällä vieraat taas neljän maalin johtoon. Tästä minuutti ja Rony Knape kavensi maalin edestä lukemat 2-5:een Halmetin alustaessa maalin. Ennen taukoa liian lepsu puolustautuminen kostautui jälleen kotijoukkueelle ja Jovan Stankovic pääsi namuttelemaan taukolukemat 2-6.

Tauolla kotijoukkueen kopissa käytiin takuuvarmasti keskustelua kuinka laiva käännettäisiin ja puolustuspeli saataisiin parempiin kuosiin. Ensimmäisellä jaksolla Tervarit antoi vieraille avaimet liian helposti menettämällä palloja turhan paljon kriittisissä paikoissa, joita hyvin joukkueena prässännyt Leijona Futsal ei jättänyt käyttämättä. Valitettavasti toisella jaksolla nähtiin edelleen liikaa virheitä kotijoukkueelta, joista avautui pirkanmaalaisille tukku tilanteita lisämaaleihin. Liekö tukevan johtoaseman vaikutusta, mutta niistä ei maaleja syntynyt vaan yritykset suuntautuivat tolppiin tai ohi maalin. Kotijoukkue sai aikaan enemmän pidempiä pallonhallintajaksoja kuin ensimmäisellä jaksolla, mutta ruuti oli valitettavan märkää. Reilun puolen tunnin jälkeen Tervarit lähti hakemaan kavennusta ottamalla Juho Keskisen pois maalilta ja tilalle tuli Heikki Halmet viidenneksi kenttäpelaajaksi. Tuloksena oli pyöritystä vieraiden päässä ja tärkeää ylivoimapelin harjoittelua, mutta ei valitettavasti lisämaaleja. Vieraat onnistuivat vielä toimittamaan neljä kertaa pallon tyhjään Tervari-maaliin loppuhetkillä, joten lopputulos oli selkeä 2-10 Leijona Futsalin eduksi. Kaksi maaleista merkittiin vieraiden maalissa mallikkaasti pelanneelle Mikko Ananille. Kotijoukkueen parhaana otteluraati näki tänään Heikki Halmetin ja vieraiden parhaana palkittiin hattutempun viimeistellyt Jovan Stankovic. Akaalaisilla onnistujia oli tänään laajalla rintamalla, joten koko joukkue voi olla tyytyväinen tämän iltapäivän esitykseen. Kotijoukkueen pahemmalta selkäsaunalta säästi maalivahti Juho Keskinen, joka otti kuudesta päästetystä maalista huolimatta paljon tärkeitä torjuntoja.

Tunnelmat olivat tänään ottelun jälkeen Tervarileirissä erilaiset eiliseen riemukkaaseen Ilves-voittoon verrattuna. Tänään vastassa oli hyvään ja organisoituun joukkuepuolustamiseen ja -peliin pystyvä leijonalauma, joka ei jättänyt epäselvyyttä paremmasta joukkueesta. Tervareiden on tärkeää saada hiottua omaa pelaamistaan yhteisten harjoitustapahtumien kautta ja lähteä nöyrästi pelaamaan oman pään pelin rakentamisen kautta. Kausi on alussa, joten aikaa on ja parhaat pelit ovat vielä edessäpäin, joten tässä vaiheessa ei ole aika laittaa päätä pensaaseen yksittäisen tuloksen johdosta. Joukkue kykenee parempaan kuin tänään, mutta virheitä on saatava vähemmäksi. Peliä analysoitaessa on muistettava vastustajan laajalla rintamalla tulleet onnistumiset ja hyvä peli. Valmennuksella ja joukkueella riittää siis töitä ottelua analysoidessa ja ensi viikon lauantaina nähdään taatusti erilainen Tervarit, kun punamustat matkustavat kauden ensimmäiseen vierasotteluun Vaasaan Ruutupaitojen vieraaksi.

Uutisarkistoon »