Kuningas täytyy kaataa!

11.03.2011

Tervarien seurahistorian ensimmäinen finaalisarja häämöttää yhden askeleen päässä, mutta poluntukkeena väijyy takkuturkkinen petoeläin. Hallitseva Suomen mestari Ilves FS sijoittui kauden 2010-2011 Futsal-liigan runkosarjassa sijalle kaksi, mutta on kokemukseltaan ja pelaajamateriaariltaan kunnoitettava vastustaja.

Tervarit kykeni kaatamaan Ilveksen kauden avausviikonloppuna vieraissa maalein 4-3 (2-1), mutta Tampereen ylpeys kuittasi voitot tasoihin vain kaksi viikkoa myöhemmin hakemalla Oulusta pisteet loppuluvuin 4-2 (2-1). Ilves kärsi koko runkosarjan aikana vain kaksi tappiota; Tervarien lisäksi voittoon kykeni vain toisessa välieräparissa GFT:n kanssa finaalipaikasta taisteleva KaDy (Jyväskylä).

Maajoukkuemiehin kyllästetty Ilveksen puolustus oli runkosarjan tehokkain. Petopaidat päästi taakseen pelaamissaan 18 ottelussa vain 37 takaiskua ja joukkueen maaliero jäi plussille 37 maalia. Perussarjassa tuhojaan tehnyt Tervarien hyökkäyskalusto joutuu kaivamaan kikkakopastaan uusia lääkkeitä, mikäli punamustat mielii jatkopaikkaan vaadittaviin kahteen voittoon.

Tervarien jalkoja rasittaa viiden vuorokauden sisään pelatut kolme puolivälieräottelua TPK:ta vastaan, mutta toisaalta Ilves ei ole joukkueena päässyt pelaamaan viimeisen kolmen viikon aikana kuin yhden harjoitusottelun.

Tervarien pelaajavalmentaja Heikki Halmet ei näe TPK-sarjaa rasitteena:

- Pelasimme puolivälieräsarjan parhaan ottelumme keskiviikkona ja saimme jalkamme hyvin liikkelle, joten en näkisi noiden otteluiden ainakaan heikentävän iskukykyämme. Toki Dritan Stafsulan pelikielto tuli pahaan saumaan, mutta Adi (Rizvani) istui keskiviikkona 30 minuuttia penkillä ja tuo varmasti kentälle uutta virtaa. Ilves puolustaa kurinalaisesti ja on vaarallinen erikoistilanteissa, joten meidän täytyy olla hereillä täydet 40 minuuttia jokaisessa ottelussa, Halmet painotti.

Ilves avaa ottelusarjan kotisalissaan Spiral-halissa lauantaina kello 15.00 ja joukkueet kohtaavat toisensa Oulussa jo sunnuntaina kello 15.00. Finaalipaikkaan tarvitaan kaksi voittoa.

Uutisarkistoon »


 

Kaikki uutiset»