Tervareiden taistelu ei riittänyt - SoVo jatkaa välieriin

06.04.2016

Someron Voima ja Tervarit lähtivät keskiviikkoillan ratkaisevaan puolivälieräkamppailuun otteluvoittojen ollessa tasan 1-1. SoVo oli voittanut lauantaina ensimmäisen ottelun kotikentällään ja Tervarit toisti tempun sunnuntaina Oulussa. Tervareilla on ollut tällä kaudella ennenkin kovia paikkoja ja joukkue on osoittanut erinomaista venymiskykyä kamppaillessaan vaikeissa paikoissa, joten valmennuskaksikko Halmet-Keskisellä oli kokemusta joukkueen valmistamisesta tiukkaan paikkaan.

Tervarit aloittivat matkan Oulusta kohti Someroa aamutuimaan ja mukana oli reilut kaksi kentällistä pelaajia. Kotijoukkueella oli totutusti täysi penkki kokoonpanossa. Lähtökohdat ennakoivat hyvää kamppailua, jossa edellisten kamppailujen tuloksella ei ole merkitystä. Tervareiden maalissa jatkoi loistopelin Oulussa pelannut Juho Keskinen ja mukana oli paras miehistö mitä Tervareilla on. Tavoitteena oli murtaa SoVon koko kauden kestänyt tappioton kotitaika.

Someron Monitoimitalolle oli saapunut hyvin yleisöä seuraamaan ottelua ja he saivat odottaa ottelun avaumaalia kuudennelle peliminuutille. Kotiyleisön räjäytti nuori Juuso Yli-Mikola, joka rikkoi kuparisen Mikko Matinaron esityöstä. Tervarit eivät lannistuneet vaan Janne Putaala toi punamustat tasoihin heti johtomaalin jälkeen Dritan Stafsulan syötöstä. Ilo ei kestänyt pitkään, sillä vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon vieraiden omalla maalilla. Näissä lukemissa edettiin 17.minuutille saakka, kunnes Aapo Hakalan loukkaantumisen johdosta näyttöpaikan saanut Yli-Mikola teki illan toisensa Tuomas Hakalan syötöstä. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Vieraiden valmennus pyrki tauolla saamaan muutosta peliin, jotta ensin päästäisiin kavennus aikaan ja sen jälkeen tasoihin ja ohi. Kotijoukkueen suunnitelma oli tyystin toinen ja he siirtyivät 26.minuutilla Pekka Karjalaisen maalilla 4-1 johtoon. Tervareilla toivoa toi 27.minuutilla albaanikaksikko Stafsula-Rizvani, josta ensimmäinen viimeisteli ja jälkimmäinen alusti 4-2 kavennuksen. Tämän jälkeen edettiin lähes jakson puoliväliin, kun vieraille tuli musta hetki. Ensin Arber Istrefi iski 5-2 ja hetkisen päästä Juho Pettersson siirsi kotijoukkueen jo neljän maalin johtoon. Lisäiloa kotiyleisölle toi Petterssonin illan toinen maali ja peli alkoi olla ohi. Tämän jälkeen Tuomas Hakala teki 8-2 ja Iiro Vandell kavensi 37.minuutilla lukemat 8-3 Heikki Halmetin syötöstä. Loppulukemat 9-3 naulasi kotijoukkueen kapteeni Juho Pettersson hetki ennen pelin loppua. Kotijoukkueen parhaana palkittiin hattutempun tänään viimeistellyt Juho Pettersson ja Tervareiden paras oli pelaajavalmentaja Heikki Halmet.

SoVo jatkaa voiton myötä välieriin, jossa se kohtaa Ilves Futsalin. Toinen välieräpari käydään Golden Futsal Teamin ja Sievi Futsalin välillä, joka kaatoi tänään Ruutupaidat kotikentällään lukemin 4-1. Tervareiden kausi päättyi tappion myötä. Syvällisempien analyysien aika on myöhemmin, mutta voidaan todeta näin hetki kauden päättymisen jälkeen joukkueen venyneen, vaikka sen kanttia koeteltiin pitkin kautta. Joukkue kamppaili ajoittain miehistön vajauksen kanssa, mutta osoitti sitkeyttä ja mielenlujuutta vääntämällä olevissa olevilla resursseilla parhaan mahdollisen tuloksen.

Kausi alkoi lupaavasti, mutta sen jälkeen pisteitä ei kertynyt tasaisesti ja otteet vaihtelivat paljon. Joulutauolle siirryttäessä joukkue löytyi sarjan häntäpäästä. Vuoden vaihteen jälkeen pisteitä alkoi kertyä tasaisemmin ja peli kehittyi. Osoituksena tästä oli paikka Futsal-cupin lopputurnauksessa, jossa pelit päättyivät kuitenkin välieriin. Liigassa taistelu pudotuspelipaikasta huipentui viimeiselle kierrokselle, jossa Tervarit voitti PP-70:n n kotikentällään ja sijoittui runkosarjassa sijalle 7.

Tervarit haluaa kiittää yhteistyökumppaneita, yleisöä ja muuta futsal-yhteisöä kuluneesta futsal-kaudesta. Nähdään kentän laidoilla, kun jalkapallo käynnistyy reilun viikon kuluttua Pohjois-Suomen Kolmosessa.

Uutisarkistoon »