Futsal-liigan runkosarja huipentuu lauantaina

25.03.2016

Futsal-liigan runkosarja huipentuu tulevana pääsiäislauantaina Urheilutalolla, kun Tervarit ja PP-70 (Tampere) pelaavat kello 15 oman päätöskierroksen ottelunsa. Muut päätöskierroksen kamppailut käynnistyvät samalla kellonlyömällä muilla liigapaikkakunnilla. Oulussa panokset ovat kovat ja sävelet ovat selvät: Tulos tai ulos.

Tervarit ovat sarjassa sijalla 9. ennen päätöskierrosta ja juuri ulkona ennen lauantain kierrosta pudotuspeleistä 21 pisteellään. Vastustaja PP-70 on oululaisten edessä tasapisteissä paremman maalieronsa turvin Tervareiden kanssa pelattuaan keskiviikon rästiottelun Leijona Futsalia vastaan. Ottelu päättyi Leijona Futsalin 6-3 voittoon. Päätöskierroksen otteluparin voittaja voittaja etenee siis pudotuspeleihin.

FC Kemi on pisteen etumatkalla lauantain kiistakumppaneihinsa nähden sijalla 7. Heillä on kasassa 22 pistettä 21 pelatun ottelun jälkeen ja päätöskierroksella Kemiin saapuu vieraaksi runkosarjan voittonsa täydellä pistepotilla varmistava Ilves FS.

Pudotuspelitaistoa sekoittaa upeaa loppukautta pelaava vaasalainen Ruutupaidat, jotka ovat pisteen päässä punamustista ja PP-70:sta. He päättävät runkosarjan Jyväskylässä KaDyn vieraana. Pakkaa voi sekoittaa vielä sarjan toiseksi viimeisenä majaileva Liikunnan Riemu, joka voi voitollaan vielä nousta tamperelaisten ja oululaisten ohi. Jyväskyläläiset matkaavat Sievin vieraaksi lauantaina. Valkeakoskelainen Mad Max on sijalla 11. ja pisteitä heillä on kasassa 18 kappaletta. Valkeakoskella saapuu lauantaina vieraaksi GFT Espoosta.

Päätöskierrokseen lähdettäessä auki ovat vielä sijoitukset 1.-3. ja 7.-12. Tervarit lähtee sijalta 9. päätöskierrokselle. Voitolla punamustien kausi jatkuu todennäköisesti. Vastustaja PP-70 on tasapisteissä Tervareiden kanssa hävittyään Leijona Futsalille rästiottelunsa 3-6. PP-70:n rästitappion myötä riittää Tervareille 2 pisteen voitto pudotuspelipaikkaan. Jos Kemi häviää tai saa enintään pisteen ja Tervarit ottaa kolme pistettä --> oululaisten kausi jatkuu varmuudella pudotuspeleissä. Suoralla tappiolla kausi joko päättyy runkosarjaan tai jatkuu karsinnoissa riippuen muiden otteluiden tuloksista. Ruutupaidoilla ja Riemulla on mahdollisuudet vielä voitoilla pudotuspeleihin. Vaasalaisilla on kasassa 20 pistettä ja jyväskyläläisillä 19 p. Mad Max on sarjan jumbosijalla ja tarvitsee voiton välttääkseen putoamisen, mutta valkeakoskelaisten maaliero on vertailujoukkueista heikoin.

Tilanne ei voisi siis olla enää jännittävämpi ennen päätöskierrosta. Tervarit tarvitsevat teidän tukeanne upea oululaisyleisö lauantaina, jotta kausi jatkuisi pudotuspeleissä. Ottakaa siis myös kaverinne mukaan kannustamaan Tervarit voittoon ja kevään pudotuspeleihin. Nähdään Urheilutalolla lauantaina klo 15.00!

Uutisarkistoon »