Suurella sydämellä taistelu ei riittänyt - kaikki huipentuu viimeisellä kierroksella

13.03.2016

Tervarit lähti kauden tärkeimpiin otteluihin haastavista lähtökohdista, kun kasassa oli lauantaina aamun valjetessa Espoossa kuusi kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Samaan aikaan kotijoukkue GFT oli saanut kasaan täyden penkin ja lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Vieraiden osalta positiivinen uutinen oli Juho Keskisen paluu maalitolppien väliin pitkän toipilasjakson jälkeen.

Kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon avausjaksolla ensimmäisellä kymmenminuuttisella Panu Aution ja Alyn maaleilla. Muuten Tervareiden pelisuunnitelma toimi hyvin ja joukkue kykeni jäädyttämään peliä eikä kotijoukkue päässyt kovinkaan hyville paikoilla hallinnasta huolimatta.

Toisella jaksolla ottelu jatkui lähes täydellisessä kotijoukkueen hallinnassa, mutta heidän ruutinsa oli märkää. Tervareiden yritykset tuottivat tulosta reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Iiro Vandell kavensi Juho Väinälän syötöstä lukemat 2-1. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty ja pisteet jäivät Espooseen.

Tappio oli Tervareille neljäs peräkkäinen ja viimeisin kolmen pisteen voitto on loppiaiselta Mad Maxia vastaan. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Aly ja Tervareiden parhaaksi arvioitiin pelaajavalmentaja Heikki Halmet.

Tervarit taival jatkui sunnuntaina Somerolla tuplaviikonlopun päätteeksi ja joukkue lähti haastamaan vielä kotona voittamattoman SoVon. Punamustat kärsivät edelleen miehistönvajauksesta ja kasaan oli saatu maalivahti Lari Honkasen lisäksi kuusi kenttäpelaajaa: Iiro Vandell, Rony Knape, Juho Väinälä, Alireza Rasuli, Aki Vähäsöyrinki ja Heikki Halmet.

Liekö eilisen pelin väsymys vielä kaivoi Tervarimiehistöä ottelun alussa, sillä iltapäivä käynnistyi painajaismaisesti. Kotijoukkue hankkiutui nopeasti 3-0 johtoon vajaan kahdeksanminuutin pelin jälkeen. Maalintekijöinä olivat Mikko Matinaro, Arber Istrefi ja Xhevdet Gela. Oululaiset eivät lannistuneet vaan aloittivat nousunsa tekemällä kaksi nopeaa kavennusta. Ensin eilisen jälkeen joukkueen mukaan liittynyt Rony Knape kavensi lukemat 3-1 Iiro Vandellin syötöstä. Hetki tästä ja kapteeni Vandell toi lisätoivoa vieraille Heikki Halmetin alustaessa 3-2 maalin. Vajaat viisi minuuttia ennen taukoa Aki Vähäsöyrinki toi Tervarit tasoihin Rasulin syötöstä ja kaikki oli jälleen avoinna.

Tervarit aloitti toisen jakson terävästi ja Rony Knape paukutti iltapäivän toisensa vieden joukkueen 3-4 vierasjohtoon. Riemu kesti parisen minuuttia ja peli oli taas tasan, kun Tuomas Hakala tasoitti Istrefin esityöstä. Näissä lukemissa edettiin pitkälle toista jaksoa. Tervareille kertyi virheitä pitkin jaksoja ja lopulta viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua virhetili täyttyi. Kuudes virhe vihellettiin reilu kaksi minuuttia loppua ja kymmenmetristä asettui ampumaan pistepörssin ykkösnimi Arber Istrefi. Hän ei erehtynyt ja kotijoukkue siirtyi 5-4 johtoon. Samalla Istrefi rikkoi Miika Hosion nimissä olleen Futsal-liigan maaliennätyksen ja hänellä on kasassa ennen päätöskierrosta 36 maalia. Tervarit ottivat vielä aikalisän ja hakivat tasoitusta, mutta harmittavasti tasoitusta ei syntynyt ja pisteet jäivät Somerolle. Otteluraati palkitsi Tervareiden parhaana maalivahti Lari Honkasen ja kotijoukkueen paras oli Marko Laaksonen.

Viikonloppua summatessa voidaan nostaa hattua suurella sydämellä pelanneelle joukkueelle, joka on pitänyt pudotuspeliunelman elossa taistelullaan. Ydinryhmä on pieni, mutta sisukas kuten Halmet totesi ennen viikonloppua. Valmennus on saanut revittyä kaikki irti käytössä olevasta miehistöstä, mutta lisämiehet eivät olisi olleet varmasti pahitteeksi.

Tervarit ovat sarjassa sijalla 9. ennen päätöskierrosta ja juuri ulkona pudotuspeleistä 21 pisteellään. Oululaisten onni on, ettei myöskään sarjassa sijalla 7. oleva FC Kemi saanut lisäpisteitä viikonvaihteen kummastakaan ottelusta. Heillä on pisteitä 21 ottelun jälkeen 22 kappaletta ja päätöskierroksella Kemiin saapuu vieraaksi Ilves FS. Tamperelainen PP-70 hävisi lauantaina KaDylle kotonaan ja on edelleen tasapisteissä Tervareiden kanssa kuitenkin ottelun vähemmän pelanneena. Rästiottelu pelataan 23.3. Leijona Futsalia vastaan ja päätöskierroksella tamperelaiset saapuvat Ouluun. Tämän ottelun voittaja etenee varmuudella pudotuspeleihin. Pudotuspelitaistoa sekoittaa upeaa loppukautta pelaava vaasalainen Ruutupaidat, jotka nappasivat kaksi voittoa ja ovat jo pisteen päässä Tervareita sekä PP-70:a. Valkeakoskelainen Mad Max on sijalla 11. ja pisteitä heillä 18 ennen sunnuntai-illan ottelua Riemua vastaan.

Tilanne ei voisi siis jännittävämpi ennen päätöskierrosta, joten parin viikon päästä lauantaina 26.3. kotijoukkue Tervarit tarvitsee teidän tukeanne upea oululaisyleisö. Nähdään Urheilutalolla klo 15!

Uutisarkistoon »