Pudotuspelipaikan jahti jatkuu - Ilves tähtäimessä lauantaina

03.03.2016

Lauantaina jatketaan Futsal-liigaa pienen maajoukkuetauon jälkeen, kun Ouluun ja Urheilutalolle saapuu Ilves FS klo 15 käynnistyvään otteluun. Tauon aikana Suomen futsalmaajoukkue kävi pelaamassa länsinaapurissa Ruotsia vastaan kaksi ottelua, joista se ensimmäisen voitti ja toisen hävisi. Tervareista ei ollut mukana maajoukkueringissä pelaajia ja Ilveksestä mukaan oli kelpuutettu kolme pelaajaa.

Lähtökohdat lauantaille ovat jännittävät, sillä Tervarit taistelevat tiukasti pudotuspelipaikasta FC Kemin, PP-70:n ja Mad Maxien kanssa. Kotijoukkue on sarjassa sijalla 8. ja pisteitä on kasassa 21 kappaletta. Otteluita punamustilla on jäljellä vielä neljä ennen runkosarjan päätöstä. Viikonlopun vastus ei tule olemaan helppo, sillä Ilves FS johtaa liigaa ja heillä on vielä viisi ottelua pelaamatta. Toisena sarjassa on Sievi Futsal yhden ottelun enemmän pelanneena, mutta kaksi pistettä perässä tamperelaisia.

Joukkueet ovat pelanneet vuosien saatossa lukuisia otteluita vastakkain ja tamperelaiset ovat olleet niissä niskan päällä. Syyskierroksella Tervarit piti tupsukorvia ahtaalla, mutta toisella jaksolla kotijoukkue tuli ohi ja korjasi 3-1 voiton tiukan kamppailun jälkeen. Viimeisin voitto punamustilla on Ilveksestä liigassa helmikuulta 2010, joten nyt olisi korkea aika kaunistaa tätä tilastoa. Futsal Cupissa oululaiset olivat etevämpiä vuonna 2013.

Ilves saapuu Ouluun Sievistä, jossa se pelaa perjantaina paikallista Sievi Futsalia vastaan. Ottelu on tärkeä runkosarjan voittokamppailun kannalta ja tamperelaiset valmistautuvat otteluun huolella. Jää nähtäväksi millainen vaikutus voittoputkessa purjehtivan SiFun kohtaamisella on tupsukorvien iskukykyyn lauantaille, sillä kotijoukkue Sievi ei tule päästämään vieraitaan helpolla. Monikertainen Suomen mestari ei tule kuitenkaan päästämään lauantaina isäntiään helpolla, sillä vaatimustaso joukkueessa on korkea ja joukkueen asenne on aina hyvä.

Ilves ennakoi omalla kotisivuillaan kokoonpanoon viikonloppua silmällä pitäen olevan vielä arvoitus. Hyvässä vireessä viime ajat ollut pistepörssin kärkinimiin kuuluva Juhana Jyrkiäinen jätti väliin Ruotsi-ottelut loukkaantumisen vuoksi. Varmuudella on poissa työesteen vuoksi pelaajavalmentaja Antti Teittinen. Laaja materiaali takaa kuitenkin vieraille iskukykyisen miehistön viikonlopulle ja tiiviisti puolustavien tamperelaisten voittamiseksi Tervareiden on pystyttävä kauden parhaaseen esitykseen. Ilves on kärsinyt kauden aikana vain kaksi tappiota ja saldo onkin vakuuttava: 14 suoraa voittoa ja yksi jatko-ottelussa tullut voitto.

Kotijoukkueen on pystyttävä tasapainoiseen esitykseen, jossa ollaan riittävän kärsivällisiä. Lauantaina tuskin nähdään maali-ilottelua, sillä Ilves pelaa taktisesti kypsää futsalia, jota on hiottu jo vuosikaudet ydinjoukon kanssa. Niin sanotut helpot virheet on saatava minimiin sillä vieraat vääntävät paikan tullen paikoistaan maalin. Maalivahtipelissä Tervarit vastaa samalla mitalla Ilvekselle, sillä Lari Honkanen täyttää liigan huippuveskarin kriteerit ja saa oivallisen mittarin toisesta päästä kenttää, jossa maalia vartioi maajoukkuekaksikko Tuomas Kallioinen ja Juha Ojanperä. Kotijoukkueen kannalta on tärkeää, että peli ei mene liian väkinäiseksi ottelun tärkeyden johdosta, kuten kävi FC Kemiä vastaan. Vastuunkantoa odotetaan erityisesti joukkueen kokeneemmalta osastolta, jotta pisteet jäisivät Ouluun. Pelikieltonsa kärsinyt Adrian Rizvani palaa lauantaina kokoonpanoon ja tuo valmennukselle lisävaihtoehtoja palettinsa rakennukseen.

Kotijoukkueella on jäljellä lauantain jälkeen vielä kolme ottelua, joten lisäpisteet olisivat todella tärkeitä. Tervarit on napsinut tammi- ja helmikuussa pisteitä sieltä ja täältä, mutta viimeisin kolmen pisteen voitto on loppiaiselta kuuden ottelun takaa. Huomionarvoista on, että kaikki viisi viimeistä ottelua ovat olleet maalin otteluita, joista neljä on edennyt jatko-otteluun saakka. Näistä kaksi Tervarit ovat kyenneet kääntämään voitokseen ja kolme kertaa on jouduttu tunnustamaan vastustaja paremmaksi.

Tervetuloa kannustamaan Tervarit tärkeään voittoon lauantaina kello 15 Urheilutalolle. Liput otteluun maksavat aikuisilta 10 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset kustantavat 7 euroa. Alle 15-vuotiaat juniorit pääsevät sisään 5 euron pääsylipulla ja alle 7-vuotiaat lasketaan sisään ilmaiseksi. Ottelua seurataan mahdollisuuksien mukaan sosiaalisen median kanavillamme muun muassa Twitterissä tilillä @TervaritLIVE. Ottelusta on tarjolla myös reaaliaikainen seuranta Palloliiton tulospalvelussa.

Uutisarkistoon »