FC Kemi haki tärkeät pisteet Oulusta

21.02.2016

Oulun Tervarien lauantai ei sujunut nuottien mukaan. FC Kemi pelasi Oulun urheilutalolla kurinalaisemmin ja nipisti matkaansa kaksi tärkeää sarjapistettä viemällä ottelun nimiinsä maalein 4-2 (1-1, 1-1) jatko-otteluun venyneessä jännitysnäytelmässä.

Tervarien avausjakson esityksestä puuttui rentous sekä peli-ilo. Tiiviinä puolustusalueellaan nelikkonsa pitänyt vierasjoukkue ei antanut oululaisille ylimääräistä aikaa tai tilaa rakentaa maalintekotilanteita. Jakson ainoaksi ilonaiheeksi jälleen vahvan ottelun torjuneen Lari Honkasen lisäksi jäi Rony Knaapen 1-0 johtomaali ajassa 14.15. Knaape yllätti terävällä ja tarkalla laukauksellaan Ville Taramaan. Esityön osumaan tarjoili puolustusalueen herra Iiro Vandell. FC Kemi nousi kuitenkin ennen taukoa rinnalle kokeneen Keijo Huuskon tuikkauksella ajassa 18.39 ja toiselle jaksolle lähdettiin 1-1 tasalukemissa.

- Avausjakson esitystämme ei voi kyllä kehua oikein miltään kantilta. Honkasen Lari antoi meille jälleen torjunnoillaan mahdollisuuden täysiin pisteisiin, mutta emme jostain syystä olleet valmiita otteluna käynnistyessä. Kemi tukki oman alueensa tunnollisesti ja puskimme päätämme väkisin siihen muuriin, Tervarien pelaajavalmentaja Heikki Halmet manasi.

Kotijoukkue esiintyi toisella puoliskolla määrätietoisemmin ja tuli kentälle pirteämmällä peli-ilmeellä. Juho Väinälällä ja Iiro Vandellilla oli paikat viedä kotijoukkue 2-1 johtoon, mutta Tervarien sihti ei ollut tällä kertaa kohdillaan. FC Kemin nopea vastaiskupeli ajoi punamustat virhevaikeuksiin ja vieraiden parhaana palkittu Iiro Vanha sai ajassa 37.27 tilaisuuden sankaruuteen 10 metrin rangaistuspotkupisteeltä kumulatiivisten virheiden täyttyessä, mutta Honkanen otti tärkeän torjunnan varmistaen oululaisille ainakin yhden sarjapisteen.

- Saimme luotua toisella jaksolla hyvin painetta Kemin alueelle, mutta sihtimme ei valitettavasti ollut kohdillaan. Adrian Rizvanin pelikielto ja Matias Juntusen selkävamma ovat nakertaneet hyökkäyspeliämme kahdessa viimeisessä ottelussa. Poissaolojen taakse ei toki voi piiloutua, silloin vain kaivattaisiin uusia vastuunkantajia myös hyökkäyspäässä. Tämä tappio tuli pahimpaan mahdolliseen saumaan, Halmet manasi.

Jatko-ottelu ehti vanheta 13 sekuntia, kun Iiro Vanha kaatoi ison saavin jääkylmää vettä kotijoukkueen niskaan viemällä FC Kemin 2-1 johtoon Jussi-Esko Bergin syötöstä. Berg laukoi itse ottelun käytännössä ratkaisseen 3-1 maalin ajassa 41.47. Tervarit onnistui kaventamaan viidellä kenttäpelaajalla lukemat 2-3:een Knapen päivän toisella maalilla, mutta pelikelloon jäi enää 3 sekuntia. FC Kemi siirsi aloituspisteestä pallon alas Do Khupehille, joka roikutti pallon oululaisten tyhjään verkkoon summerin päättäessä pelin vieraiden 4-2 voittolukemiin.

Tervarien yksi lisäpiste voi kuitenkin olla merkittävä runkosarjan päätössijoituksia summatessa, sillä yhden ottelun vähemmän pelannut PP-70 on liigassa sijalla yhdeksän, kolmen pisteen takaa-ajomatkalla punamustiin nähden. Pisteen Tervareita edellä oleva FC Kemi sarjassa seitsemäntenä ja se kohtaa sunnuntain vieraspelissään Sievi Futsalin. Tervareilla on jäljellä enää neljä runkosarjaottelua. Tervarit kohtaa seuraavaksi 5.3. kotihallissaan Ilveksen, pelaa tuplavieraspelit GFT:n ja SoVon vieraana ja päättää perussarjansa huikeassa jännitysottelussa, kun 26.3. urheilutalolle saapuu PP-70.

Uutisarkistoon »