Tervarit taisteli pisteen Sievi Futsalilta

30.01.2016

Aurinkoinen lauantai-iltapäivä muodosti oivan näyttämön pohjoisen herruusmittelölle Tervareiden ja Sievi Futsalin välille Oulun Urheilutalolla. Saliin oli saapunut 226 innokasta futsalin seuraajaa odottamaan kumpi joukkueista on vahvempi. Tervarit saivat ottelun alla jobinpostia, sillä vakiokokoonpanosta olivat sivussa erinäisten syiden muutama tärkeä pelaaja. Tunnelma joukkueessa oli odottava ja tervarilauma oli valmis haastamaan viime kauden mestarit toden teolla.

Ensimmäinen jakso käynnistyi tasaisesti, mutta vieraiden hallitessa palloa. Vaarallisia tekopaikkoja ei kumpikaan saanut aikaan ensimmäisellä viisiminuuttisella, mutta sen jälkeen nähtiin iltapäivän ensimmäinen ylärima. Joni Pakala pyssytti hyvän yhteispelin jälkeen pallon kehikoihin, mutta onneksi riman oikealle puolelle. Hetki tästä kuin tyhjästä kotijoukkue oli 1-0 johdossa. Sieville sattui omassa päässä pallonmenetys, jonka Aki Vähäsöyrinki käytti hyväkseen. Syöttö Traktorilta Juho Väinälälle, jolla oli aikaa kuljettaa palloa ja löytää riittävän hyvä paikka. Pallo alakulmaan. Pelin kuva jatkui pitkälti samanlaisena pitkälle ensimmäistä jaksoa. Maalivahti Lari Honkanen sai töitä omaan päähänsä tasaisesti ja hän selvitti ne taidolla sekä tarvittaessa onnella. Kuten kliseisesti on todettu tolpat ovat maalivahdin parhaat kaverit. Tämän sai tänään tuntea vieraiden Jaakko Alasuutari, joka ottelun aikana kirjautti viisi tolppa- tai rimalaukausta. Kotijoukkueelle siunaantui myös paikkoja lisämaaleihin, mutta väistämätön Sievin tasoitus tuli viisi minuuttia ennen taukoa. Maalintekijänä oli Rami Tirkkonen, jonka kuti viuhui maalin yläriman kautta.

Näissä lukemissa mentiin tauolle ja toiselle jaksolle, joka oli ensimmäistä tasaisempi. Kotijoukkue sai enemmän aikaan hyökkäyspäässä tilanteita kuin avausjaksolla. Maalinteon aloittivat vieraat, kun Jaakko Alasuutari sai viimeinkin pallon maaliin 25.minuutin kohdilla. Kotijoukkueen puolustus avautui liikaa ja Alasuutari sai lähes kävellä pallon tyhjään maaliin. Punamustat eivät tästä lannistuneet vaan kapteeni Iiro Vandell näytti taistelijan luonnettaan tuoden pallon ensin itse ylös, jonka jälkeen hän syötti pallon maalille. Sievin maalivahti Miika Toivola oli ulkona tilanteesta ja pallon ehti ensimmäisenä jalkoineen väliin Aki Vähäsöyrinki. Peli oli taas tasan.

Tervarit pysyi hyvin vieraiden mukana kapeasta materiaalista huolimatta ja loi myös lukun tekopaikkoja toiseen päähän. Maalissa Lari Honkanen oli jälleen maagisella pelipäällä ja voitaneen todeta jo tässä vaiheessa kautta, että Honkanen on kasvanut saamansa vastuun mukana. Peliin tuli toisella jaksolla enemmän sykettä ja tunteet myös kuumenivat paikallisotteluille tyypillisesti. Tämä johti kummankin joukkueen osalta virhetilin täyttymiseen ennen täyttä aikaa ja muutaman varoitukseen. Kymppimetrisillä ei kuitenkaan tänään päästy siitä huolimatta, että ottelu eteni reipasotteisena loppuun saakka.

Varsinaisen peliajan jälkeen ottelu oli tasan 2-2, jonka pelattiin jatko-ottelu, missä kummallakin oli omat paikkansa. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja voittaja ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Siinä Sievi oli etevämpi, kun heidän kaikki kolme ampujaansa upotti vedon ja Miika Toivola torjui lisäksi Juho Väinälän yrityksen.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin tänään Lari Honkanen ja vieraiden paras oli raadin mielestä Jaakko Alasuutari. Tervarit sai ottelusta mukaansa yhden lisäpisteen Sievin joutuessa tyytymään vain kahteen.

Tappiosta huolimatta Tervareiden ei tarvitse laittaa päätä pensaaseen, sillä esitys oli tänään hyvä kokonaisuutta arvioiden. Joukkue puolusti kurinalaisesti lähes koko pelin ajan ja kykeni pysymään pelissä mukana kapeasta materiaalista huolimatta. Ilahduttavaa on uusien vastuukantajien löytyminen kokeneempien pelaajien rinnalle. Tämä lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen.

Vieraiden valmentaja Kimmo Mattila kommentoi ottelun jälkeen kamppailua mietteliäänä.

- Urheilutalo on ollut meille vaikea paikka vierailla, koska treenamme Sievissä ja Ylivieskassa muovimatolla. Tervarit pelasi tänään hyvää vastaiskupeliä, mutta meillä itsellä oli toki lukuisa määrä paikkoja ratkaista peli. He ovat olleet meille vaikeasti voitettava joukkue, päätti Mattila pohdintansa.

Tervareiden pelit jatkuvat ensi lauantaina kotisalissa Leijona Futsalia vastaan klo 18.30.

Uutisarkistoon »