Tervarit viikonloppuna Futsal Cupin pokaalijahdissa Tampereella

22.01.2016

Tervarit lähtee tavoittelemaan viikonloppuna Futsal Cupin voittoa Tampereelle. Turnaus potkaistiin käyntiin tänään U-21 joukkueiden otteluille ja huomenna kentällä nähdään sekä naisten että miesten välieräottelut. Miehissä lopputurnaukseen selvisivät Oulun ylpeyden lisäksi Liikunnan Riemu Jyväskylästä, Golden Futsal Team Espoosta ja Sievi Futsal. Huomenna pelataan välierät ja sunnuntaina on edessä finaalipäivä.

Tervarit kohtaa huomenna lauantaina Liikunnan Riemun, jonka se on kohdannut jo tällä kaudella kahdesti. Jyväskyläläiset ovat olleet kummassakin ottelussa niukasti etevämpiä. Sarjan alussa Riemu haki vierasvoiton Oulusta viime hetken maalilla ja tammikuussa yliopistokaupunkilaiset olivat etevämpiä jatko-ottelun jälkeen. Huomenna on uusi päivä ja Tervarit lähtevät hakemaan nälkäisinä finaalipaikkaa. Riemu on selvinnyt lopputurnaukseen voittamalla ensin JoSePan 6-3, sen jälkeen vastaan asettui FC Kemi joka kaatui 5-3 ja tammikuun alussa kotikentällä Zenith poistui häviäjänä parketilta 1-5 tappiolukemin. Tervarit aloitti oman taipaleensa Jyväskylän Kylteriveljiä vastaan ja seuraavalla kierroksella PP-70 kaatui upean viimehetkien nousun jälkeen vieraskentällä lukemin 3-2.

Tervarit on pelannut viimeksi lopputurnauksessa kaudella 2013-2014, jolloin se selvisi aina finaaliin saakka, jossa GFT oli etevämpi lukemin 2-7. Tänä vuonna nousuvireinen Tervarit tavoittelee finaalipaikkaa uudella innolla. Joukkue on kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista, mutta oululaiset saavat Tampereella mukaan iskukykyisen joukkueen. Riemu selvitti tiensä viime kaudella tiensä välieriin saakka, jossa se hävisi Sievi Futsalille jatko-ottelun jälkeen.

Liigassa kummankin joukkueen kausi on ollut vaikea. Tervareiden käyrä on osoittanut ylöspäin vuodenvaihteen jälkeen ja joukkue on hilannut itsensä jo pudotuspelipaikkojen kynnykselle. Riemu on tällä hetkellä karsijan paikalla ja tavoitteena joukkueella on jatkaa pelejään pitkälle kevääseen. Tervareiden osalta on syytä nostaa esille kahden tasapainoisen kenttäkoostumuksen löytyminen kauden edetessä. Kummaltakin kentältä on löytynyt tehoja viime otteluissa. Juho Väinälä on ottanut askelia kohti joukkueen varmimpia suorittajia ja muutkin aiemmilla kausilla vähemmän vastuuta saaneet pelaajat ovat hiljalleen nousseet suurempien saappaiden edellyttämälle tasolle. Maalissa Lari Honkanen on pelannut upeasti Juho Keskistä paikaten ja on osoittanut olevansa torjujana hyvää liigatasoa. Riemun osalta on näkynyt kokoonpanon eläminen monien syiden. Joukkueelle on ollut maalinteko erityisen vaikeaa ja kentällä on nähty vain ajoittain iloista aiemmille kausille tyypillistä peliä.

Välieräottelua Liikunnan Riemu – Tervarit käynnistyy huomenna Pirkkahallissa klo 17.30. Toinen välierä GFT – Sievi Futsal aloitetaan klo 18.30 samaisessa hallisssa. Huomista ottelua tullaan seuraamaan mahdollisuuksien mukaan Tervareiden sosiaalisen median kanavilla Twitterissä (@OulunTervarit ja @TervaritLIVE) ja Facebookissa. Mahdollisesta suorasta nettilähetyksestä tiedotetaan myöhemmin. Sunnuntain finaali käynnistyy kello 16 ja siitä nähdään lähetys Ylen kanavilla.

Uutisarkistoon »