Ruutupaidat kellistyi Vaasassa

16.01.2016

Tervarit matkusti lauantaina pitkin rannikkoa Vaasaan nousukuntoisen Ruutupaitojen vieraaksi. Kotijoukkue löytyi ennen ottelua sarjasta viimeiseltä sijalta ja Tervarit kaksi pykälää korkeammalta. Ottelu oli tärkeä kummallekin joukkueelle ja tavoitteena oli lisätä laihaa pistepussia oman aseman helpottamiseksi. Vaasalaiset saivat otteluun kasaan täyden miehistön, kun punamustat olivat saaneet matkaan seitsemän kenttäpelaajaa ja Lari Honkasen maaliin. Juho Keskinen johti joukkojaan siviilit päällä penkillä, mutta Tiikerin paluu kentille lähestyy.

Uuden vuoden jälkeen Tervareiden puolustus on ollut tiukkaa ja Lari Honkanen oli pitänyt ennen lauantain ottelua kaksi viimeistä ottelua maalinsa puhtaana. Tavoitteena oli lähteä hakemaan samanlaista esitystä myös Vaasasta. Ottelu alkoi Tervareiden hallinnassa ja avausmaalista vastasivat vieraat. 0-1 syntyi Aki Vähäsöyringin lapikkaasta Juho Väinälän vastatessa esityöstä. Kotijoukkue pääsi hiljalleen peliin paremmin mukaan ja ensimmäisen jakson puolivälissä he tulivat tasoihin Lauri Karrin maalilla. Hetki tästä ja vieraat siirtyivät taas johtoon. Tällä kertaa onnistujana oli Matias Juntunen Väinälän taas toimiessa alustajana. Tuttua tutumpi tilanne kuluneelta kaudelta toistui kuitenkin hetki tästä. Ruutupaidat kampesi itsensä tasoihin Joel Sunabackan maalilla. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Pienikokoinen Kauppis mahdollistaa tiiviin puolustamisen ja Tervarit pyrki pitämään vieraat pois laukaisusektorista. Kotijoukkue joutuikin monta kertaa laukomaan kaukaa, kun vieraiden tiivis paketti ei mahdollistanut syöttöjä sisään lähemmäs maalia. Toisella jaksolla ensimmäisenä verkkoja heiluttivat taas vieraat ja tällä kertaa kapteeni Iiro Vandell hiljensi vaasalaiskatsomon Heikki Halmetin upean esityön jälkeen. Valmennus on painottanut seuraavien hetkien pelaamista tarkasti, mutta tästä huolimatta Conny Nyman tasoitti ottelun lukemiin 3-3 vain hetki johtoasemasta. Oululaisten päät eivät painuneet kuitenkaan vaan Evi Mateli siirsi vieraat 3-4 johtoon. Näissä lukemissa edettiin aina viimeiselle minuutille asti, jolloin kotijoukkue haki tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla. Tasoitukseen he tarvitsivat onnea sillä kohti maalia laitettu ohjuripallo kimposi vieraiden kannalta epäonnekkaasti verkkoon muuttaen suuntaa juuri Lari Honkasen edessä vain hetki ennen loppusummeria.

Tämä tiesi jatko-otteluun siirtymistä, jossa kummallakin oli paikka ratkaista ottelu, mutta lisämaaleja ei nähty. Rangaistuspotkukisassa vieraat upottivat kaikki yrityksensä verkkoon. Maalareina toimivat Iiro Vandell, Matias Juntunen ja Evi Mateli. Vierailta Lucas Siegfrieds onnistui, mutta ensimmäisenä yrittäneen Pekka Liukkosen laukauksen torjui Lari Honkanen. Rangaistuspotkukisa on katsottavissa Tervareiden Facebookissa: https://www.facebook.com/ouluntervarit

Kotijoukkue ei onnistunut ottelussa hyödyntämään laajempaa materiaaliaan ja oululaiset pysyivät mukana läpi ottelun kapeasta materiaalista huolimatta. Ruutupaidoilla oli enemmän paikkoja, mutta uhrautuva puolustuspeli takasi, ettei maaleja nähty enempää. Tervareiden ruuti oli kuivaa ja he käyttivät paikkansa hyvällä prosentilla. Kotijoukkueen parhaana palkittiin tänään Aapo Autio ja vieraiden paras oli Juho Väinälä.

Tämä tarkoitti, että Ouluun matkasi kaksi pistettä ja kasassa on nyt 17 pistettä. Voitto tarkoitti Tervareille nousua pois karsijan paikalta. Pudotuspelipaikka on pisteen päässä. Vaasalaisilla on 7 pistettä ja FC Kemi ja Liikunnan Riemu ovat kahden voiton päässä. Tervareiden ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna Tampereella Futsal-cupin lopputurnauksessa, jossa lauantaina asettuu vastaan välieräottelussa Liikunnan Riemu. Ottelun voittaja etenee cupin loppuotteluun. Turnauksen ennakkotunnelmia luvassa ensi viikon aikana.

Uutisarkistoon »