Ponneton esitys Jyväskylässä

09.01.2016

Tervarit matkasi varhain lauantaiaamuna nelostietä pitkin Jyväskylään, jossa se kohtasi Liikunnan Riemun. Matkaan punamustat saivat maaliin Lari Honkasen ja kahdeksan kenttäpelaajaa. Poissaolojen myötä valmennus rukkasi toista ketjua, jossa Dritan Stafsulan ja Ville Saxmanin paikat ottivat Matias Juntunen ja Alireza Rasuli. Kotijoukkueella oli lähes täysi kokoonpano jalkeilla. Ottelu oli kummallekin joukkueelle äärimmäisen tärkeä, sillä heitä erotti sarjataulukossa ainoastaan kolme pistettä.

Ensimmäinen jakso eteni verkkaaseen tahtiin ja oli hyvin rikkonainen. Kentällä ei nähty pitkiä palloralleja vaan pallo oli paljon sivuilta ja päädystä ulkona. Tervarit prässäsi varsin ylhäältä ensimmäisen jakson, joka pakotti kotijoukkueen avaamaan pitkillä avauksilla. Ne menivät varsinkin ensimmäisellä jaksolla ei toivottuun osoitteeseen ja ensimmäistä jaksoa värittivätkin useat harhasyötöt kummaltakin joukkueelta. Ottelun ensimmäinen paikka nähtiin 8.minuutilla, kun Matias Juntusen toinen jalka jätettiin vapaaksi ja hän pyssytti pallon tolppaan. Jakson viimeisillä hetkillä kotijoukkue sai muutaman paikan. Ensin pallo menetettiin keskialueella, joka avasi paikan läpiajoon Jukka Kososelle. Laukaus suuntautui kuitenkin maalin ohi. Tästä hetki ja Riemu avasi nopeasti laidalle. Santeri Paajasen kudin Lari Honkanen torjui kulmaksi. Tauolle siirryttiin maalittomissa lukemissa.

Toinen jakso ei tarjonnut myöskään liikoja ainakaan niille katsojille, jotka odottivat näkevänsä maali-iloittelua. Ensimmäisenä paikkaan pääsi kotijoukkue, kun Eetu Parpala pommitti tolppaan Tervareiden palautuksen jälkeen seuranneesta vapaapotkusta. Peli oli tarkkaa ja liekö ottelun tärkeys näkynyt pelaajien otteissa. Kumpikaan joukkue ei selkeästikään halunnut hävitä ottelua. Tervarimaalissa Lari Honkanen torjui isäntien yritykset jälleen kerran upeasti. Vieraiden yritykset olivat yksittäisiä ja iloista ei saatu toimimaan. Parhaat paikat siunaantuivat Evi Matelille, Juho Väinälälle ja Matias Juntuselle, mutta Sami Myllymäki torjui ne.

Täyden peliajan ollessa edelleen maaliton mentiin jatko-otteluun, jonka toisella minuutilla kotijoukkue Riemun virhetili täyttyi ja Tervarit pääsivät yrittämään 10 metristä johtomaalia. Matias Juntusen yrityksen torjui kuitenkin Myllymäki jalallaan ja maaliton kirous jatkui edelleen. Pelin edetessä kohti loppuaan päättivät vieraat lähteä hakemaan voittoa viidellä kenttäpelaajalla ja hyvin torjunut Lari Honkanen siirtyi penkille. Tervarit jauhoi, mutta tuloksetta. Kotijoukkue päätti kuitenkin käyttää paikkansa, kun sitä tarjottiin. Reilu minuutti ennen loppua Jukka Kosonen vei heidät 1-0 johtoon reikäpaitaisen Heikki Halmetin torjuntayrityksistä huolimatta. Maalien makuun päästyään Riemu teki vielä toisen samalla kaavalla ja peli päättyi jatko-ottelun jälkeen 2-0 isännille.

Tämä tarkoitti sitä, että kaksi pistettä jäi Jyväskylään ja yksi matkaa Tervareiden mukana Ouluun. Kotijoukkueen parhaana palkittiin tänään Sami Myllymäki ja vieraiden Juho Väinälä. Ottelu oli varsin heikkotasoinen ja Tervareiden esitys oli ponneton. Onnistujat olivat vähissä ja ratkaisuihin olisi toivonut enemmän rohkeutta. Lauantainen esitys jättää paljon parantamisen varaa seuraavaan otteluun Ruutupaitoja vastaan.

Uutisarkistoon »