Tasapainoinen esitys toi voiton Mad Maxista

06.01.2016

Ulkona paukkui talven kovin pakkanen, kun pilli vihelsi Tervareiden ja Mad Maxin käynnistyneeksi Urheilutalolla. Aamulla matkaan lähtenyt Mad Max oli matkassa ilman päävalmentaja Jani Paanasta ja hänen sijastaan peliä johti Timo Kopola. Vieraat olivat lisäksi saaneet jobinpostia, kun kolme pelaajaa puuttui normaalista kokoonpanosta. Tervarit pääsivät otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla, kun poissa olivat vammaansa paranteleva maalivahti Juho Keskinen ja Matias Juntunen sekä Teemu Pähtilä.

Pelin alku oli aaltoilevaa ja kentällä mentiin ilman suurempia tilanteita. Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen kotijoukkue sai kuparisen rikki, kun Juho Väinälä antoi pitkän avauksen omalta kenttäpuoliskoltaan, joka löysi kaksinkamppailussa vahvan Aki Vähäsöyringin. Muutaman pompun jälkeen Vähäsöyrinki puski pallon Maxien maalissa esiintyneen Leo Rantasen käsien kautta vieraiden verkkoon. Rantanen oli mies paikallaan ja otti Tervareiden painostaessa läpi pelin useita tupla ja jopa triplatorjuntoja oman puolustuksen jättäessä hänet turhan yksin hyökkääjien kanssa. Peli eteni kotijoukkueen hallinnassa ja 13.minuutilla Ville Saxman siirsi kotijoukkueen 2-0 johtoon tänään ehkä parhaan pelinsä hyökkäyspäässä pelanneen Evi Matelin esityöstä. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Vierailla oli ensimmäisellä jaksolla hankaluuksia saada aikaan pitkiä hyökkäyksiä ja yritykset olivat lähinnä yksittäisiä pistohyökkäyksiä. Pelinrakentelu vaikutti haastavalta ja vieraat antoivat pallonhallinnan Tervareille turhan helposti. Kokonaisuutena vieraat olivat varsin passiivisia ensimmäisellä puoliskolla ja Tervarimaalilla Lari Honkanen otti muutaman tärkeän kopin oikeilla hetkillä.

Toista jaksoa edettiin viisi minuuttia, kun Aki Vähäsöyrinki huudatti toisen kerran kotiyleisöä. Juho Väinälä pelasi tilanteen loppuun katkaisten vieraiden purun ja pallo keskelle, josta Vähäsöyrinki siirsi pallon verkkoon. 3-0. Vähäsöyrinki on ollut hyvä lisä Tervareiden kokoonpanoon ja hän kykenee hoitamaan roolinsa odotetulla tavalla illasta toiseen. Toiselle jaksolle prässiään nostaneet vieraat saivat enemmän pallonhallintaa ja loivat paikkoja kavennuksiin, mutta tänään Lari Honkanen oli muun joukkueen kanssa oivalla pelipäällä napsien pallot kiinni. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua vieraat ottivat viidennen kenttäpelaajan käyttöönsä, mutta maalinteosta vastasivat edelleen Tervarit. Saxman-Rizvani –kaksikko pelasi sivurajapotkun keskenään oivan seinäpelin, josta avautui Saxmanille tilaa edetä. Syöttö vasemmalle laidalle ja Evi Mateli nautiskeli pallon yläkulmaan, 4-0. Peli oli käytännössä ohi maalin jälkeen ja vieraiden paras puhti oli jo poissa näennäisestä yrityksestä. Liekö pitkä matkustus ja poissaolot vieneet parhaan puhdin vieraiden esityksestä tänään. Kotijoukkue teki vielä kaksi maalia loppuun, ensin Dritan Stafsula vei punamustat 5-0 johtoon Adrian Rizvanin syötöstä. Hetki ennen loppua sama tutkapari nautiskeli, mutta nyt toisinpäin ja lopputulos 6-0 ei jättänyt jossiteltavaa.

Otteluraati palkitsi joukkueiden parhaana Lari Honkasen ja Riku Säärelän. Nollapeli oli Honkaselle kauden ensimmäinen ja hän on täyttänyt hyvin ruutunsa vaikeassa paikassa. Huonommaksi ei jäänyt virkaveli Leo Rantanen toisessa päässä ja hän olikin vieraiden parhaimmistoa. Kotijoukkueen valmennusjohto oli koonnut tänään kaksi tasavahvaa kenttää, joista kumpikin esitti tänään hyviä otteita alkukauden hankaluuksien jälkeen. Tämä lämmitti pelaajavalmentaja Heikki Halmetia ottelun jälkeen.

- Sunnuntain cup-ottelu antoi hyvät lähtökohdat otteluun. Kopissa aisti vapautuneen tunnelman ennen ottelua ja antoi meille luottamusta kykyihimme. Seuraavat kolme viikkoa ovat meille äärimmäisen tärkeitä, sillä kohtaamme liigassa Liikunnan Riemun ja Ruutupaidat Vaasasta. Näistä otteluista lähdemme hakemaan lisäpisteitä. Kuun loppupuolella on edessä Futsal-cupin lopputurnaus Tampereella, Halmet miettii

- Joukkue pelasi tänään tasaisesti laajalla rintamalla Lari viimeisenä lukkona. Meillä oli kaksi tasavahvaa kentällistä eikä joukkueesta löytynyt tänään heikkoja lenkkejä. Itselle siunautui tänään useita maalipaikkoja pelin tiimellyksessä, mutta valitettavasti paikat tulivat heikommalle jalalle, naureskeli Halmet.

Tervarit nousi voitollaan 14 pisteeseen 12 ottelun jälkeen. Sarjasijoitus pysyi samana, mutta pudotuspelipaikka läheni voitolla ja on nyt pisteen päässä. Tämän kamppailun kannalta tärkeä maalisuhde parani myös ja Tervarit ovat nyt yhdeksän maalia pakkasella. Tervarit jatkaa ottelujaan sunnuntaina Jyväskylässä Liikunnan Riemun vieraana kello 14 käynnistyvässä ottelussa.

Uutisarkistoon »