Tervarit pohjoisen derbyyn voitto mielessä

08.12.2015

Keskiviikkona pelataan kauden ensimmäinen Pohjoisen derby FC Kemin ja Tervareiden välillä. Ottelu käynnistyy Kemin Tervahallissa klo 19. Ottelu on ensimmäinen joukkueiden virallinen kohtaaminen kautta aikain virallisissa otteluissa. Panosta ottelussa on riittämiin, sillä Tervarit haluaa aloittaa nousun sarjan tyvipäästä kohti parempia sijoja ja kotijoukkueelle on tavoitteena jatkaa hyvin sujunutta alkukauttaan.

Kotijoukkue FC Kemi on ollut kovassa vireessä alkukaudesta. He ovat sarjassa sijalla 4. ja heillä on kasassa 16 pistettä yhdeksän ottelun jälkeen. Kotona kemiläiset ovat olleet erityisen kovia ja kuudesta ottelusta he ovat napanneet viisi voittoa. Joukkueen valmentaja Kalle Huuskon ei tarvitse hakea erityistä sytykettä huomista varten vaan kentällä tulee riittämään tunnetta sekä kotijoukkueen että vieraiden puolelta.

Kemi tunnetaan liikkuvana joukkueena, joka prässää hyvin. Joukkue on hyödyntänyt pienen kotisalinsa tuoman edun hyvin ja nuoret pelaajat ovat onnistuneet hyvin alkukaudesta. Joukkueessa on myös kokemusta esimerkiksi Keijo Huuskon muodossa, mutta Huusko puuttuu keskiviikkona kokoonpanosta pelikiellon myötä. Aiempaa Tervarihistoriaa kemiläisistä löytyy viime kauden jälkeen Kemiin palanneelta Jani Kokkilalta, joka on pelannut kaikki alkukauden ottelut. Pisteitä Kokkilalla on 1+3. Kotijoukkueen tehokkain pelaaja on ollut alkukaudesta Iiro Vanha, 5+5.

Tervarit ovat huilanneet reilun viikon ajan synkän marraskuun jäljiltä. Marraskuu tuotti punamustille ainoastaan kaksi pistettä, joten marraskuu oli kaikilla mittareilla mitattuna huono suoritus. Ainoan voittonsa oululaiset ottivat Futsal Cupissa Kylteriveljistä. Marraskuuta väritti epätasaisuus ottelujen sisällä ja hyvää suoritusta saattoi seurata synkkä hetki. Kaava tuli marraskuussa liiankin tutuksi, mutta kuun vaihtuessa joulukuuksi suunta on ylöspäin.

SoVo-ottelussa loukkaantuneen Juho Keskisen pelikunto on vielä arvoitus, mutta muuten Tervarit pääsevät matkaan lähes parhaalla miehistöllä Kemiin. Joukkuetta odottaa Kemissä äänekäs kotiyleisö, joka ei pelkää ilmaista mielipidettään kenttätapahtumista ja alkukaudesta Kemissä onkin koettu jonkinasteista futsalhuumaa hyvän menestyksen myötä.

Ottelua seurataan huomenna mahdollisuuksien mukaan Tervareiden sosiaalisen median tileillä, Twitterissä, Instagramissa ja Periscopessa.

Uutisarkistoon »