Nelostietä edestakaisin - Futsal Cupia vieraissa ja Futsal-liigaa kotiluolassa

26.11.2015

Marraskuun viimeinen viikonloppu on Tervareille kiireinen, sillä lauantaina joukkue matkaa Jyväskylään Futsal-Cupin 4.kierroksen Kylterveljien viereeksi aamupäivällä pelattavaan otteluun. Sunnuntaina jatketaan futsal-liigaa kotiottelulla Someron Voimaa vastaan klo 16 käynnistyvässä kamppailussa. Tervarit ovat kutsuneet yhdessä AC Oulun kanssa SoVo-otteluun alueen jalkapallojuniorit viettämään pikkujoulua ja tarjoaa juhlan kunniaksi ennakkoilmoittuneille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun. Ovet tapahtumaan aukeavat kello 15.15 ja yleisölle on tarjolla muun muassa kahviopalvelut sekä AC Oulun fanitavaraa myyvä pöytä. Luvassa on ennen ottelua sekä sen puoliajalla pienimuotoisia kilpailuita sekä pelaajahaastatteluita.

Tervarit lähtee viikonloppuun neljän tappiollista ottelua niskassaan. Sarjasijoitus on toiseksi viimeinen 7 pisteellä, joten joukkue kaipaa kipeästi lisäystä pistepottiinsa ennen edessä olevaa sarjataukoa. Viime viikonloppuna punamustat kärsivät tappiot vierasotteluissa Ilvekselle ja Leijona Futsalille jännittävien vaiheiden jälkeen. Lauantaina Tampereella nähtiin kurinalainen esitys ja pelisuunnitelma toimi hyvin toisen jakson puoliväliin saakka, jonka jälkeen tupsukorvat tulivat rinnalle ja menivät ohi. Sunnuntaina esitys jätti pelikurin suhteen toivomisen varaan, mutta voitto oli siltä lähellä, mutta pitkä kotimatka alkoi jatkotappion jälkeen. Tulevana viikonloppuna joukkueella on käytössään viime viikonvaihteesta poiketen laajempi materiaali, joka tulee tarpeeseen. Juho Väinälä on sovittanut lauantaina hankitun pelikieltonsa ja on pelikelpoinen jo Kylteriveljiä vastaan. Tavoitteena on nostaa tasoa ja selvittää tie viidennelle Futsal-Cupin kierrokselle ja sunnuntaina ottaa elintärkeä pikkujoulujuhlien kannaksi.

Jyväskylän Kylteriveljet, joka pelaa yhdistetyssä Itä- ja Keski-Suomen kakkosdivisioonassa. Seura on perustettu vuonna 2014 ja joukkue sijoittui ensimmäisellä virallisella kaudellaan sarjassa toiseksi häviten vain yhden ottelun. Seuran kotisivuilla kerrotaan joukkueen koostuvan lähinnä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoista, joiden tausta on jalkapallon puolella ykkösdivisioonasta alaspäin. Aiemmin joukkue on pelannut Keski-Suomen harrastesarjoissa hyvällä menestyksellä. Joukkueen kokeneinta kaartia edustavat KaDyssa liigakokemusta kerännyt Juho Mäkiniemi sekä Skädämin riveissä pelannut Otto Piili.

Jyväskyläläiset tulivat tällä kaudella mukaan kilpailun toisella kierroksella, jossa he kutistivat FC Seinäjoen kotikentällään 6-1 lukemin. Neljännelle kierrokselle joukkue eteni voittamalla isänpäivänä Futsalin Ykköstä pelaavan SC Riverballin vieraskentällä jatkoajan jälkeen 4-5 lukemin. Cupin ottelut ovat aina yllätyksellisiä, joten niin sanotusti takki auki on turha lähteä Jyväskylään.

Sunnuntaina Oulussa nähdään Futsal-liigan kärkijoukkue Someron Voima. Upean alkukauden pelannut vierasjoukkue esitti viime viikonloppuna upean nousun 0-4 tappioasemasta ja otti lopulta 7-5 kotivoiton Mad Maxia vastaan johtotähtenään pistepörssin ylivoimainen kuningas Arber Istrefi. Joukkueen tavoitteena on selvitä pudotuspeleihin ja heitä valmentaa Tom Toivonen apunaan myös pelikentällä esiintyvä Aapo Hakala. Seurassa on nostettu viime kauteen verrattuna harjoitusmääriä, mutta oman haasteensa yhteisharjoituksiin tuovat osan pelaajien asuinpaikat pääkaupunkiseudulla, joten he pääsevät tapahtumiin vain rajoitetusti.

Ouluun SoVo saapuu päättämään kahdeksan ottelun marraskuun. Lauantaina vieraat käyvät pelaamassa hyvän alkukauden pelannutta FC Kemiä vastaan. Viime kaudesta joukkue on vahvistunut ja maalille somerolaiset saivat liigapaikasta luopuneesta TPK:sta kokeneen Marko Laaksonen. Laaksonen on piinannut aiemmilla kausilla Tervareita turkulaisten maalilla torjunnoillaan. Jalkapallon puolelta tunneista nimistä joukkueessa esiintyy FC Lahdessa pelaava Drilon Shala ja RoPS:ssa hopeaa voittanut Mostagh Yaghoubi. Ottelukohtaisella sopimuksella pelaava taitava Mosa esiintyi ensimmäistä kertaa Maxeja vastaan keräten heti 0+2 tehot. Myös kesken kauden mukaan liittyneellä Shalalla on myös taitoa ja yllätyksellisyyttä, joten hänet on syytä ottaa tarkasti.

Joukkueen ehdoton tähti on 15+4 tehot kahdeksassa ottelussa kerännyt Arber Istrefi. Hyvät otteet toivat kutsun maajoukkueen malliryhmän leirille ja valinnan liigan lokakuun pelaajaksi. Tulisieluinen Istrefi on syytä ottaa erityiseen tarkkailuun sunnuntaina. Pohjoiseen matkaavasta miehistöstä ei ole vielä ennakkoa kirjoitettaessa tarkkaa tietoa, mutta se on varmaa, että vastaansa Tervarit saa itseluottamusta uhkuvan ja tulivoimaisen vastustajan.

Tervarit tarvitsee sunnuntaina kaikkien teidän tukea, jotta mollivoittoinen marraskuu kääntyy kohti valoa. Alkukauden aikana yleisö on löytänyt hyvin Urheilutalolle, josta kertoo upea yleisökeskiarvo 249 katsojaa neljän ottelun jälkeen. Erityisen kiitollinen Tervarit on ollut junioreiden suuresta määrästä otteluissa ja haluaa kiittää heitä tarjoamalla heille ja heidän valmentajilleen ilmaisen sisäänpääsyn ennakkoilmoittamista vastaan otteluun. Heidän mukanaan saapuville vanhemmille lipun hinta on 5 euroa sunnuntaina.

Muut liput otteluun maksavat 10 euroa (aikuiset), 7 euroa (eläk. ja opisk.), 5 euroa (Alle 15-v. lapset) ja 0 euroa (Alle 7-vuotiaat). Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat viikonloppuna mahdollisuuksien mukaan muun muassa Twitterissä tilillä @TervaritLIVE. Seuraa meitä myös Facebookissa osoitteessa http://www.facebook.com/OulunTervarit.

Nähdään Urheilutalolla!

Uutisarkistoon »