Palkinto jäi saamatta - Leijona Futsal kukisti Tervarit

23.11.2015

Tervarit päätti sunnuntaina tuplapeliviikonloppunsa Akaassa Leijona Futsalia vastaan. Joukkue sai sunnuntaina takaisin riveihinsä pelikiellosta vapautuneen kapteeninsa Adrian Rizvanin, mutta jobinpostia tuli lauantaina Juho Väinälän hankittua pelikiellon kahdella keltaisella kortilla. Valmennuskaksikko Halmet-Keskisellä oli käytössään kapea miehistö tiukan Ilves-väännön jälkeen, jossa joukkue oli kyennyt tappiosta huolimatta tasapainoiseen suoritukseen vahvaa tamperelaisjoukkuetta vastaan.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa, mutta lauantain tapaan maalinteon aloittivat vieraat. Iiro Vandell ja Dritan Stafsula pelasivat keskenään hyvän kuvion, jonka Vandell päätti suoraan ilmasta lähteneellä kaukovedolla. Leijona Futsal jatkoi painostustaan ja neljän minuutin jälkeen pelaajavalmentaja Nenad Veljkovic käytti hyväksi punamustien keskustaan jättämän aukon ja toi kotijoukkueen tasoihin. Hetki tästä ja Evi Mateli voitti keskialueella kaksinkamppailun ja laukaus yllätti maalivahdin. Johtoasema ei kestänyt kauaa, kun Tervarereiden puolustus aukeni toisen kerran liian helposti seinäpelin jälkeen ja Henri Ojala toi Leijonat tasoihin. Avausjaksolla kumpikin joukkue kykeni vielä yhteen maaliin. Ensin Tervarit siirtyi johtoon Matias Juntusen puolittaisesta läpiajosta syntyneellä maalilla ja jakson loppuhetkillä kotijoukkue tuli tasoihin Jovan Stankovicin tahtomaalilla vieraiden estelyistä huolimatta.

Avausjaksolla pelissä oli paljon vauhtia ja tilanteita syntyi päästä päähän. Alussa kotijoukkue oli selkeästi niskan päällä pitäen pallonhallinnan itsellään, mutta jakson edetessä Tervarit pääsivät paremmin pelin mukaan. Ei olisi paljoa vaadittu, että vieraat olisivat karanneet isompaan johtoon, sillä paikkoja alkoi syntyä yhä enemmän, mutta hyvät yritykset torjui kotijoukkueen maalilla pelannut Juho Laine ja lopuista pitivät huolet tolpat ja ylärimat.

Toiselle jaksolle pelin tempo laski selvästi ja palloa jauhettiin rauhallisesti kummankin joukkueen toimesta. Kotijoukkueella olivat parhaat paikat siirtyä johtoon, mutta Tervareiden maalissa pelannut Juho Keskinen oli esteenä. Vahvana pelinavaajana tunnettu Tiikeri Keskinen alusti vieraiden 3-4 johdon, kun nopea avausheitto vapautti Dritan Stafsulan läpiajoon, joka ei erehtynyt paikastaan. Seuraavan vaihdon tärkeydestä on puhuttu paljon tällä kaudella oululaisten osalta ja taas kerran vastustaja pääsi rokottamaan heti johtomaalin jälkeen. Henri Ojala laukaisi kulman jälkeen alkuillan toisen osumansa alakulmaan. Näissä lukemissa edettiin varsinaisen peliajan loppuun saakka kummankin joukkueen hyvistä yrityksistä huolimatta.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilut kolme minuuttia, kun kotijoukkue sai kuudennen virheensä. 10 metrin vapaapotkua asettui ampumaan Stafsula, jonka ensimmäisen yrityksen kauas vastaan tullut Laine peitti, mutta Tani seurasi paluupallon sisään. Viides kerta toden sanoo, toivoivat varmaan kaikki oululaiskannattajat. Kotijoukkue oli kuitenkin eri mieltä ja nousi heti seuraavassa vaihdossa tasoihin ja hetki tästä he olivat jo johdossa, kun pallo kimposi epäonnisesti vieraiden omaan maaliin oululaispuolustuksen kautta. Tervareiden painostus reikäpaidalla ei tuonut enää lisämaaleja, joten kovasti tarpeen olleet pisteet jäivät Pirkanmaalle.

Tervareiden tehomies ottelussa oli 2+2 tehot kerännyt Dritan Stafsula. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Yasar Elbeller ja Tervareiden parhaaksi raati arvioi Juho Keskinen. Tappio oli Tervareille neljäs perättäinen ja joukkueella onkin tutkiskelun paikka, miten tappioputki saadaan katkaistua. Pelissä on hyviä elementtejä, mutta esitykset ovat liian epätasaisia otteluiden sisällä. Sunnuntaina vastustaja pääsi iskemään kolme kertaa heti maalinjälkeisessä vaihdossa, joten keskittyminen näihin tilanteisiin tulee olla jatkossa paremmalla tasolla. Lauantain kurinalaisen esityksen jälkeen sunnuntain peli oli liian avointa ja pelistä puuttui tarvittava tasapaino. Tervarit hioo kuvioitaan tulevan viikon ajan ja jatkaa urakointia viikonloppuna. Lauantaina joukkue matkaa Jyväskylään Futsal-cupin 4.kierroksen otteluun Kylteriveljiä vastaan ja sunnuntaina kotisaliin saapuu sarjakärki Someron Voima.

Uutisarkistoon »