Ilves etevämpi - katseet Leijoniin

21.11.2015

Lähtökohdat Ilves-otteluun olivat vaikeat. Tervarit sai jalkeille kaksi maalivahtia ja seitsemän kenttäpelaajaa erinäisten poissaolojen vuoksi. Ottelu käynnistyi tasaisesti ja todelliset maalipaikat olivat vähissä. Maalinteon aloitti vierasjoukkue, kun Iiro Vandell laukoi Juha Ojanperän längistä pallon verkkoon. Esityön maaliin teki Teemu Pähtilä. Näissä siirryttiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle lähdettiin siis vierasjohdossa. Kotijoukkue näytti vahvuutensa ja teki jakson puolivälissä kaksi nopeaa maalia. Ensin Timor Inapshba järjesteli paikan Mika Lahtiselle, joka toi tupsukorvat tasoihin. Hetki tästä ja taululla olivat 2-1 lukemat. Nyt Inapshba päätti itse hyökkäyksen Tatu Ahosen tehdessä esityön. Alkuiltaa synkensi entisestään Juho Väinälän toinen varoitus ja ulosajo. Kotijoukkueen ei tarvinnut kauaa jauhaa ylivoimaansa, kun johto lisääntyi kahteen maaliin. Tällä kertaa maalintekijänä oli Jani Korpela. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty, joten pisteet otteluista jäivät Tampereella.

Tervareiden matka jatkuu sunnuntaiksi Akaaseen Leijona Futsalin vieraaksi klo 16 käynnistyvään kamppailuun. Takana punamustilla on kolme tappiollista ottelua, joten sunnuntaina olisi elintärkeää kääntää joukkueen kurssi. Juho Väinälä huilaa sunnuntaina Ilves-ottelussa hankitun ulosajon myötä ja hänet paikkaa pelikiellosta vapautuva Adrian Rizvani.

Leijona Futsal pelasi lauantaina Espoossa GFT:ta vastaan kauden viidennen ottelunsa häviten jatkoajalla 3-4. Sarja ei ole käynnistynyt odotetunlaisesti kotijoukkueella ja heillä oli ennen Tervarit-ottelua tilillään vain yksi voitto ja neljä tappiota. Sarjataulukosta akaalaiset löytyvät toiseksi viimeiseltä sijalta pykälää alempana kuin Tervarit. Avausvoittonsa akaalaiset ottivat viime viikonloppuna Mad Maxista kuumassa ottelussa 3-2 lukemin, jossa Jovan Stankovic joutui ulosajetuksi. Hän vapautuu pelikiellosta Tervari-kamppailuun.

Joukkuetta valmentaa toista kautta peräkkäin serbialainen Nenad Veljkovic, joka johdotti joukkueen viime kaudella seurahistoriansa parhaaseen sijoitukseen eli puolivälieriin. Hirmutehot 21+16 parketin puolella kerännyt Veljkovicin apuna valmennuksessa toimii Pauli Jokinen.

Viime kauden jälkeen Ilves FS nappasi kaksi LeIF:n tärkeää pelaajaa Tampereelle. Maalivahti Tuomas Kallioisen ja Jussi Nyströmin menetykset on pyritty paikkaamaan kesän aikana hankinnoilla, joista maininnan arvoisia ovat Someron Voimasta maalivahti Jukka Saari ja Saaksjärven Loiskeesta tullut nuori Yasar Elbeller. Kokemusta edustaa 33-vuotias serbialainen Drazen Arvaji, joka on ollut aiemmin urallaan mukana kotimaansa maajoukkueleirityksessä. Hän on pelannut urallaan Serbian futsal-liigaa ja on kotimaan kentille kova vahvistus. Kolmas serbialainen on viimeksi Bulgarian mestaruusjoukkueessa kapteenina pelannut Jovan Stankovic. Hänelle on kertynyt myös lukuisia Eurocupin otteluita urallaan ja on täysiverinen futsal-ammattilainen. Tavoitteena hänellä on johdattaa joukkuetta esimerkillään ja tuoda koko seuraan ammattimaisen tekemisen mallia.

Kotimaisista pelaajista Kotijoukkueen kapteenina toimii Jukka-Pekka Jyrämö, jolla on pitkä historia kotijoukkueen riveissä. Kokenut Jyrämö on yksi joukkueen henkisistä ja pelillisistä johtajista. Jirka Järvi pelasi viime kaudella hyvän ja tasaisen kauden.

Viime kaudella kotijoukkueen hyvän ja huonon päivän ero vaihteli liikaa. Tälle kaudelle he ovat lähteneet hakemaan tasaisempaa suorittamista. Tervareiden ei tule lähteä sunnuntaina mukaan kotijoukkueen hurlumehei-futsaliin, jossa paikkoja syntyy kentän kumpaankin päähän. Kotijoukkue on vahvoilla, jos ottelu menee maalintekokamppailuksi, joten punamustien tulisi pyrkiä pitämään pallokontrolli itsellään mahdollisimman paljon. Lisämausteen otteluun tuo kiihkeä kotiyleisö, joka osallistuu voimakkaasti peliin ja tulee antamaan varmasti vieraille painetta.

Leijona Futsal – Tervarit käynnistyy sunnuntaina kello 16 Toijalan monitoimihallissa. Ottelu näytetään suorana nettilähetyksenä Leijona Futsalin kotisivuilla osoitteessa http://www.leijonafutsal.fi . Ottelua seurataan mahdollisuuksien mukaan sosiaalisen median kanavillamme muun muassa Twitterissä tilillä @TervaritLIVE. Ottelusta on tarjolla myös reaaliaikainen seuranta Palloliiton tulospalvelussa.

Uutisarkistoon »