Espoon kultapojat kaartavat Ouluun sunnuntaina

13.11.2015

Tervarit jatkaa pelejään Futsal-liigassa sunnuntaina 15.11.2015 kello 14 Urheilutalolla. Vieraakseen Oulun ylpeys saa espoolaisen Golden Futsal Teamin ex-Tervarikapteeni Ari Makowskin johdolla. Kotijoukkue on hionut kuvioita viikon harjoituksissa tavoitteenaan palata takaisin voittojen tielle.

Kummallakin joukkueella on pelattuna sarjassa viisi ottelua. Tervareiden saldo on kaksi voittoa ja kolme tappiota sekä 6 pistettä. Viime lauantaina punamustat kärsivät kotitappion Kampuksen Dynamolle lukemin 2-6. GFT saapuu Ouluun kovavireisenä, sillä viime viikonloppuna joukkue saalisti kaksi kolmen pisteen voittoa kartuttaen pistesaldonsa 10 pisteeseen. Espoolaiset pelaavat lauantaina FC Kemiä vastaan, joten viikonloppu on vieraille futsalin täyteinen.

Joukkueilla on takanaan pitkä yhteinen historia vuosien aikana ja heidän välillään on nähty useita jännittäviä kamppailuja, joista ei ole puuttunut tunnetta. Viime kaudella kumpikin voitti kotiottelunsa liigassa ja Futsal-cupissa, jossa kultapaidat olivat etevämpiä jatko-ottelun jälkeen. Joukkueet löytyvät Futsal-liigan maratontaulukon peräkkäisiltä sijoilta kaksi ja kolme, joten tilastojen valossa kumpikin voidaan laskea liigakonkareiksi.

GFT:n valmentajana on toiminut jo usean kauden ajan maajoukkueen kakkosvalmentaja Ville Sihvonen. Tulisieluinen Sihvonen on pitkänlinjan futsalmies, joka on ollut mukana lähes koko Futsal-liigan historian ajan futsalin parissa eri joukkueissa ensin pelaajana ja nyttemmin valmentajana. Joukkueenjohtajana toimii entinen maalivahti Matias Sarelius, joten taustoista löytyy rutkasti futsaltietämystä.

Golden Futsal Team on pelaajistoltaan sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Joukkueen ehdoton tähtipelaaja on suomalaisen futsalin pioneeri Panu Autio, joka oli ensimmäinen suomalainen futsal-ammattilainen lähtiessään pelaamaan ensin Espanjaan suurseura Elo Pozo Murziaan ja sen jälkeen Venäjälle. Autio on maajoukkue Saliharrien kapteeni ja johtava pelaaja. Viime kausina futsalin ykköslajikseen valinnut Miika Hosio siirtyi täksi kaudeksi Kampuksen Dynamosta espoolaisten riveihin. Viime kaudella uskottomassa vireessä ollut Hosio dominoi liigaa otteillaan ja hänet valittiin oikeutetusti liigan parhaaksi pelaajaksi kauden päätteeksi. Maagi-lempinimellä kulkeva Hosio on tehnyt viime vuosina myös läpimurtonsa kansainvälisille kentille maajoukkueen riveissä ja hänen tavoitteena on ollut päästä kokeilemaan taitojaan ulkomaille myös seurajoukkuefutsalissa. Kultamustassa paidassa paluun tekee tutulle Urheilutalon parketille Tervarilegenda ja ex-kapteeni Ari Makowski, joka muutti kesken viime kauden pääkaupunkiseudulle siirtyen samalla GFT:n riveihin. Mako on ollut hyvässä vireessä myös siirtonsa jälkeen ja täydentää ominaisuuksillaan joukkueen ratkaisuvoimasta ykkösnyrkkiä. Lisäksi seura on kerännyt eteläisen Suomen nuoria lupauksia riveihinsä, joille on annettu vastuuta alkaneella kaudella.

Kotijoukkueen on tärkeää varmistaa omalla aktiivisella puolustamisellaan, ettei vieraille anneta liikaa tilaa rakentaa hyökkäyspeliään ja jauhaa pallollista peliään pitkiä aikoja. Viime viikonloppuna KaDy tylsytti omalla puolustamisellaan Tervarit ja kotijoukkueen ratkaisut olivat hermostuneita ja hätäisiä. Sunnuntaina punamustilta vaaditaan tasonnostoa koko joukkueen osalta ja kylmäpäisyyttä ratkaisupaikoissa, jotta vieraat kaatuvat.

Tervetuloa kannustamaan Tervarit takaisin voittojen tielle! Liput 10 euroa (aikuiset), 7 euroa (eläk. ja opisk.), 5 euroa (Alle 15-v. lapset) ja 0 euroa (Alle 7-vuotiaat). Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat tässäkin ottelussa etäkannattajia muun muassa Twitterissä tilillä @TervaritLIVE

Uutisarkistoon »