Tervarien kotitaika murtui

25.10.2015

Urheilutalolla nähtiin jälleen launtaina jännittävä futsal-liigan ottelu Tervareiden ja Liikunnan Riemun välillä, joka päättyi kotijoukkueen harmiksi 3-4 (0-2) kotitappioon. Ottelu oli yleisöön menevä, jossa nähtiin paljon tilanteita kentän kummassakin päässä.

Vieraat saivat ottelun hyvän alun, kun vartin jälkeen taululla oli jo 0-2 vierasjohto. Ensin Santeri Paajanen-Janne Törmänen -kaksikko vei vieraat johtoon ja hetki tästä Tervareilla oli epäonnea ja pallo sujahti oma maaliin. Näissä lukemisessa mentiin tauolla kotijoukkueen painostuksesta huolimatta. Rehellisyyden nimissä on todettava, että Riemulla oli myös paikkansa lisätä johtoaan, mutta Juho Keskinen peitti hyvin heidän yrityksensä.

Toiselle jaksolle punamustilla oli vain yksi tavoite, ensin tasoihin ja sitten ohi. Tätä ei tarvinnutkaan kauaa odottaa, kun toistui sama kuvio Ruutupaidat-ottelusta. Kaksi nopeaa salamamaalia toivat Tervarit tasoihin. Ensin Iiro Vandell survoi kauden avausmaalinsa maalin lähietäisyydeltä Adrian Rizvanin esityöstä. Muutama sekunti tästä ja Matias Juntunen räjäytti Urheilutalon laukauksellaan. Tämä ei riittänyt hyvin pelanneelle punapaidoille vaan jo ennen jakson puoliväliä Jerry Björkberg huudatti kotiyleisöä tarkalla laukauksellaan, joka sujahti ohi Riemun maalissa hyvin pelanneen Jori Lagerblomin. Kaikki näytti taas lupaavalta.

Riemu ei lannistunut tästä vaan johtomaalin jälkeen heille alkoi avautua yhä enemmän paikkoja kotijoukkueen päätyyn. Osa kotijoukkueen virheistä ja osa mustaturkoosipaitojen sinnikkään työn tuloksena. Ennen jakson puoliväliä peli oli taas tasan, kun vieraat tulivat tasoihin erikoistilanteen jälkeen. Peli aaltoili päästä päähän ja kummallakin joukkueella oli omat mahdolllisuutensa siirtyä johtoasemaan. Tätä jouduttiin kuitenkin odottamaan aivan ottelun loppuhetkille, kun kamppailun avausmaalin iskenyt kaksikko iski toiseen kertaan. Janne Törmänen kantoi tällä kertaa ratkaisijan viittaa Santeri Paajasen alustaessa juhlat.

Tervareiden viime hetken yritykset eivät johtaneet enää lisämaaleihin, joten summerin soidessa riemu repesi Urheilutalolla. Voitto oli Riemulle kauden ensimmäinen avausottelun päätyttyä tappioon. Kotijoukkueen saldo on yksi voitto sekä kaksi tappiota on kolmen ottelun jälkeen. Ottelun parhaina palkittiin vierasjoukkuesta Janne Törmänen ja Tervareista Iiro Vandell.

Ensi viikolla Tervarit kohtaa lauantaina vieraissa klo 16 alkaen viime kauden Suomen mestari Sievi Futsalin heidän kotikentällään. Seuraavan kerran Urheilutalolla nähdään futsal-liigaa kahden viikon päästä klo 19, kun Ouluun saapuu Juha-Matti Savolaisen johdolla Kampuksen Dynamo.

Uutisarkistoon »