Kausi käyntiin lauantaina!

02.10.2015

Futsal-seuraajien pitkä odotus päättyy lauantaina, kun Tervarit aloittaa Futsal-liigakautena 2015-2016 Valkeakoskella Mad Maxin vieraana klo 15 Apian liikuntahallilla. Tulevalla kaudella liigassa pelaa 12 joukkuetta ja sarjassa pelataan 22 ottelua. Runkosarja päättyy 26.maaliskuuta 2016, jonka jälkeen käynnistyvät pudotuspelit ja karsinnat. Futsal-liigan mestari on selvillä toukokuussa. Pudotuspeleihin selviää kahdeksan runkosarjan parasta joukkuetta. Liigan viimeinen joukkue putoaa suoraan Futsal-ykköseen ja toiseksi viimeinen karsii

Viime kaudella karsintojen kautta paikkansa Futsal-liigassa säilyttänyt Mad Max on uusiutunut kesän aikana, ja joukkue on saanut vahvistusta taustoihinsa sekä pelaajistoonsa. Kotijoukkue on aloittanut kolmen vuoden ”Kohti kärkeä”-projektin ja tavoittelee tulevalla kaudella paikkaa pudotuspeleissä. Tavoitteena seuralla on tehdä pitkäjänteistä työtä edustuksesta junioritoimintaan. Joukkueen valmennuksesta vastaa viimeiset kaudet Tervareita valmentanut Jani Paananen, joka saapui Pirkanmaalle uusien valmennuksellisten haasteiden perässä. Paananen pyrkii saamaan joukkueeseen taistelevan ilmeen, jolla kurssi kääntyy ja hän on ilmoittanut ajavansa seuraan sisään uutta pelitapaa.

Valmennuksen lisäksi vahvistusta on saatu pelaajistoon. Ilveksestä Maxeihin saapui monta Suomen mestaruutta voittanut Petri Grönholm, joka lähti isomman roolin perässä paikalliskilpailijan riveihin. Maajoukkueryhmään kuuluneen Grönholmin lisäksi uutena pelaajana Paanasen perässä matkasi etelään Tervareista Riku Säärelä, jonka taidot tunnetaan hyvin pohjoisessa. Pienikokoisen pallotaiturin viime kausi päättyi jo alkukaudesta vaikeaan vammaan, mutta on lauantaina alkavan sarjan kynnyksellä pelikykyinen ja tulee olemaan tärkeä osa Maxien suunnitelmia. Viime kaudella Futsal-liigan tähdistökentälliseen valittu Valkeakosken oma poika Mika Jussila jatkaa kotikaupunkinsa seuran riveissä ja pitää futsalia ykköslajinaan. Kausi kaudelta parantanut Jussila muodostaa uhan Tervareiden puolustukselle ja on kotijoukkueen johtavia pelaajia.

Joukkue on harjoitellut elokuun alusta alkaen ja on pelannut myös tukun harjoituspelejä Pirkanmaalla. Lopputuloksiin ei tässä vaiheessa ole syytä kiinnittää huomiota, sillä joukkue ajaa vielä sisään uutta pelitapaa ja hiottu kuviota käynnistyvää kautta silmälläpitäen.

Tervareiden valmennuksesta vastaa tulevalla kaudella Heikki Halmet ja Juho Keskinen, jotka jatkavat joukkueessa myös pelaajan roolissa. Tervarit on hikoillut tiiviisti Urheilutalon uumenissa viime viikot uuden valmennuskaksikon johdolla. Valmentaja Halmet avaa tulevaa kautta ja omia ajatuksiaan kauden kynnyksellä

- Tervareiden futsaljoukkue operoi nyt tietynlaisessa murroksessa muutosten myötä. Isoissa rooleissa olleita pelaajia on siirtynyt muualle erinäisten syiden myötä. Tämä asettaa haasteen valmennusjohdolle, taustoille sekä etenkin pelaajille. Se mahdollistaa kuitenkin näyttöpaikkoja pelaajille ja heille tilaisuuden nostaa tasoaan uudessa tilanteessa, Halmet muotoilee

Viime kauden pelaajistosta on poistunut pitkäaikainen kapteeni Ari Makowski GFT:hen, Riku Säärelä Mad Maxiin, maajoukkuemaalivahti Juha-Matti Savolainen Kampukseen Dynamoon ja Jani Kokkila FC Kemiin. Aleksi Autioniemen kuviot ovat vielä hämärän peitossa.

- Menetyksiä on paikattu muutamalla tärkeällä paluumuttajalla, Juho Keskisellä ja Dritan Stafsulalla sekä muilla kokeneilla pelaajilla. Heidän esimerkkiään ja panostaan tarvitaan tässä hetkessä, jotta Tervarit yltävät tavoitteensa

Tervareiden virallisena tavoitteena ovat tulevalla kaudella pudotuspelit. Punamustat avasivat harjoituspelikautensa kuluvalla viikolla kohtaamalla liiganousija FC Kemin. Ottelu päättyi Tervareiden 8-2 voittoon. Tervarit lähtevät Valkeakoskelle muutaman poissaolon rasittamana. Dritan Stafsula ja Iiro Vandell ovat AC Oulun mukana tärkeässä PS Kemi-ottelussa. Juho Keskinen on Sievi Futsalin mukana lainamiehenä Eurocupin otteluissa tulevana viikonloppuna ja palaa sen jälkeen Ouluun täysipainoisesti.

- Tulevaan Mad Max-otteluun joudumme lähtemään hieman vajaalla kokoonpanolla, koska jalkapallokaudet ovat vielä käynnissä. Huominen ottelu tulee olemaan tasainen vääntö eikä kamppailussa ole varaa helppoihin virheisiin. Kesän aikana tapahtuneiden Valkeakoskelle tapahtuneiden seurasiirtojen myötä ottelu saa varmasti myös oman lisämausteensa, Halmet niputtaa.

Poissaoloja paikkamaan Tervarit saa huomiseen kokoonpanoon jalkapallopuolelta tutun Evi Matelin sekä jo viime kaudella joukkueen mukana olleen Markku Huoposen, joka jatkaa tulevallakin kaudella Tervareissa.

Huomista ottelua voi seurata suorana ilmaisena nettilähetyksenä klo 15 alkaen osoitteesta: http://www.tomvisual.fi/madmaxtv/MadMaxTV.php . Selostuksesta vastaa Tuukka Hakala ja tuotannon hoitaa Tommi Alho/Tomvisual. Ottelua seurataan lisäksi lyhyillä tilannetiedoilla Tervareiden Twitterin LIVE-tilillä osoitteessa https://twitter.com/TervaritLIVE ja muutenkin kannattaa seurata muita sosiaalisen median kanavia, kuten Facebook-sivuamme https://www.facebook.com/ouluntervarit,, johon päivitämme säännöllisesti tilanteita ja tunnelmia.

Uutisarkistoon »