Keskinen ja Halmet kantavat valmennusvastuun

30.09.2015

Futsal-liiga käynnistyy Tervareiden osalta tulevana lauantaina Valkeakoskella Mad Maxin vieraana. Ensimmäinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 11.10., kun sarjanousija Ruutupaidat Vaasasta saapuu Urheilutalolle.

Tervareiden valmistautuminen tulevaan futsal-liigakauteen on täydessä käynnissä uuden valmennuskaksikon voimin. Kaksi viimeistä kautta Tervareita luotsannut Jani Paananen siirtyi Valkeakoskelle Mad Maxin peräsimeen ja tulevalla kaudella joukkueeen valmennusvastuun kantavat Heikki Halmet ja Juho Keskinen. Kumpikin herroista jatkaa komeaa pelaajauraansa myös parketin puolella. Halmetilla on aiempaa kokemusta kaksoisroolista toimimisesta aiemmilta vuosilta, jolloin hän luotsasi Jukka Korhosen kanssa punamustia kahden kauden ajan.

Tervareiden maalivahtiosastolla on tapahtunut muutoksia tulevalle kaudella. Viime kaudella upean kauden pelannut ja futsalmaajoukkueeseen noussut Juha-Matti Savolainen siirtyi kesän aikana Jyväskylään Kampuksen Dynamon paitaan. Maalivahtiosastolle saatiin vahvistukseksi mieluinen paluumuuttaja, kun viime kaudella Sievi Futsalin riveissä Suomen mestaruuden voittanut Juho Keskinen tekee paluun punamustien paitaan. Siviilipuolella poliisina toimiva Jupi tuo mukanaan arvokasta kokemusta nuoreen joukkueeseen ja on edelleen liigan parhaita maalivahteja. Keskistä kirittää viime kaudella debyyttinsä Futsal-liigassa tehnyt nuori Lari Honkanen, joka on tyrkyllä tällä kaudella käynnistyvään nuorten maajoukkueen rinkiin. Kaksikon myötä Tervareilla on kasassa tasapainoinen maalivahtipari, joista kumpikin kykenee pelaamaan hyvällä tasolla ja pitämään joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä.

Joukkueen kenttäpelaajistossa on tapahtunut maltillisia muutoksia viime kauteen jälkeen. Riku Säärelä siirtyi Paanasen tapaan Mad Maxiin uusien haasteiden perässä. Liiganousija FC Kemi hankki riveihinsä Jani Kokkilan. Viime kauden joukkueesta on poistunut myös Aleksi Autioniemi, jonka jatkosuunnitelmat ovat vielä hämärän peitossa. Henri Heikkilän jatko tulevan kauden osalta on vielä myös avoinna.

Tulevalle kaudella Tervareiden miehistössä esiintyy uusien tulokkaiden lisäksi lähes koko viime kauden runko. Tasaisen varma suorittaja Iiro Vandell jatkaa edelleen oululaisten paidassa, kunhan vapautuu ensin AC Oulun riveistä Tervareiden käyttöön. Monipuolinen Vandell on vuosien aikana kehittynyt lähelle Suomen ehdotonta futsalkärkeä ja on tunnollisena harjoittelijan jokaisen valmentajan ihannepelaaja. Nuori Joel Keloneva hakee ehjää kautta ja isompaa pelillistä roolia uuden valmennuksen johdolla. Lupaavalla Kelonevalla on mahdollisuudet kehittyä Suomi-futsalin huipulle, josta kertoo kauden alla tullut kutsu futsalmaajoukkueen ehdokasleirille.

Jalkapallopuolelta katsojille tutumpi Henri Heikkinen pelaa toista kauttaan myös futsalia. Heikkisen käyttöä rajoittaa ainakin osan kautta kesken oleva varusmiespalvelus. Viimeiset kaudet loukkaantumisista kärsinyt taitava Oskari Tervo jatkaa tulevalla kaudella Oulussa. Maajoukkueessakin esiintynyt Tervo tuo joukkueeseen taitoa ja ratkaisukykyä kunhan hän pysyy pelikunnossa

Lisää joukkueen kuulumisia ja pelaajauutisia on luvassa lähipäivinä, joten pysy kanavalla..

Uutisarkistoon »