Tervarit haastaa hallitsevan mestarin

18.12.2014

Futsal-liigaa suvereenisti viime kaudet hallinnut Ilves FS (Tampere) saapuu lauantaina Oulun urheilutalolle. Tervarit raivasi viime keväänä tiensä liigan finaaleihin ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana, mutta joutui tunnustamaan vahvaan koko joukkueen puolustuspelaamiseen pelinsä pohjaavan Ilveksen vahvemmakseen.

Tervarien kapteeni Ari Makowski ei halua peitellä innostustaan lauantain revanssihenkisen kamppailun lähestyessä.

”Olemme pelanneet syyskauden vahvasti paria pientä notkahdusta lukuunottamatta, joten onnistuneella puolustuspelillä ja viime kevään hurmoksella liigan hienoimman kotiyleisön edessä meillä on hyvä paikka iskeä altavastaajana”, Makowski myhäili.

Ilveksen dominointi kotimaan parketeilla ei ole jäänyt huomaamatta futsal-maajoukkueen valmentajalta Mico Marticilta. Joulukuun alussa Suomen voittoon päättyneessä PM-turnauksessa maajoukkuepaidan puki ylleen peräti seitsemän Ilveksen peluria. Tervarien kokoonpanosta maalivahti Juha-Matti Savolainen on noussut kuluneen vuoden aikana maajoukkueen vakiokalustoon.

”Ilves pelaa taktisesti erittäin järkevää futsalia, joten meiltä kysytään kärsivällisyyttä, helppoihin pallonmenetyksiin ja virheisiin omalla alueella ei ole varaa”, Makowski painotti.

Asetelmat lauantain taistoon ovat todella mielenkiintoiset. Kymmenen pelatun sarjakierroksen jälkeen Ilves FS on liigan kakkosena, vain kolme pistettä Oulun Tervareita edellä.

Oulun Tervarit kohtaa Ilves FS:n lauantaina 20.12. Oulun urheilutalolla. Kamppailu puhalletaan käyntiin kello 15.00.

Uutisarkistoon »