Rizvanin maalit käänsivät illan Tervareille

09.11.2014

PP-70 oli kyennyt nappaamaan liigassa vain yhden voiton ennen Oulun vierailua, mutta hyvällä asenteella peliin tullut tamperelaisjoukkue laittoi Tervarit ahtaalle. Kotijoukkue oli toki avausjakson hallitsevampi osapuoli, mutta nopeilla harppuunahyökkäyksillä vastaan iskenyt PP-70 loi ensimmäisen 20 minuutin aikana useita vaarallisia maalintekotilanteita ja vei ensimmäisen puoliskon luvuin 1-0 Sergei Korsunovin lauottua 10 metristä vieraat johtoon jakson loppuhetkillä kotijoukkueen kumulatiivisten virheiden täytyttyä.

Tervarien kapteeni Ari Makowski oli pettynyt kotijoukkueen esitykseen.

- Avausjakso oli osaltamme heikkoa pelaamista, lauantain raskas reissu Toijalasta peleineen painoi vielä selkeästi koko joukkueen pohkeissa. Emme saaneet tuttua draivia päälle kuin vasta pelin ratkaisuhetkillä, Makowski harmitteli.

Vieraiden illan hamo oli Jani-Petteri Soininen, joka piti torjunnoillaan PP-70:n kiinni voitossa aina pelin päätösminuuteille asti. Viidellä kenttäpelaajalla tasoitusta hakenut Tervarit onnistui maalinteossa ajassa 36.06, kun Adrian Rizvani ohjasi Riku Säärelän syötön sisään takatolpalta. Vain runsasta minuuttia myöhemmin 4 vastaan 4-pelissä Tervarit ja Rizvani iski ottelun 2-1 voittomaalin lähes identtisen kuvion päätteeksi.

Kotijoukkueen Juha-Matti Savolainen oli jälleen maalinsa suulla mies paikallaan. Savolaisen taakse upotettiin viikonlopun tuplapeleissä vain yksi takaiskumaali, ja sekin syntyi rangaistuspisteeltä.

Makowski oli viikonlopun kuuteen pisteeseen tyytyväinen:

- Puolustuspelaamisemme toimi näissä peleissä mainiosti ja pystyimme karsimaan taululla takaiskuina näkyvät virheet minimiin. Sunnuntain nousu rinnalle ja ohi päätösminuuteilla kasvattaa varmasti itseluottamustamme ja antaa hyvää dravia taas seuraavalle treeniviikolle, Makowski kehui.

Voittonsa myötä Futsal-liigassa sijalle kolme noussut Tervarit huilaa ensi viikon ja palaa parketeille seuran 20-vuotisjuhlaottelussa lauantaina 22.11. kello 15.00 Oulun urheilutalolla, jolloin parketilla juhlavalssit punamustien kanssa pyörähtää Turun futsal-ylpeys TPK.

Uutisarkistoon »