Lomat paloivat - Tervarit finaaleihin!

13.04.2014

Huonoja uutisia heti kättelyssä: Kaikki pääsiäisen matkasuunnitelmat voi perua. Lomien palaminen ei taida silti ketään haitata, sillä Tervarit voitti Futsal-liigan neljännessä välieräottelussa Sievi Futsalin 4-3 (1-0) ja eteni finaaleihin voitoin 3-1.

Koko ottelusarja oli kaikkien neljän yksittäisen ottelun ohella dramaattinen ja varmasti hyvin viihdyttävä sellainen, jota futsal-liigassa ei vähään aikaan josko koskaan ole aikaisemmin koettu.

Urheilutalo natisi liitoksistaan, kun alarivien poiston jälkeen loppuunmyyty halli 635 katsojaa pauhasi suosikkiensa puolesta. Mukana oli lähes täysi tupa oululaisia ja loppuja istuimia lämmitti bussilastillinen ylivieskalaisia. Lukema vei Futsal-liigan yleisöennätyksen uudelle sataluvulle.

Historiaa tehtiin myös kilpailullisesti. Tervareilla on toimiston seinällä kolme pronssia ja yksi Suomen Cupin hopea, mutta nyt seuralla on ensi kertaa mahdollisuus ottaa kultainen mitali. Finaalivastustaja onkin tuttua tutumpi Tampereen Ilves, jolle Tervarit on hävinnyt kahdesti mutta niukasti runkosarjan otteluissa sekä voittanut sen cupin välierässä.

Itse peli oli samanlaista tarkkaa ja taitavaa, mutta myös kiihkeää ja vauhdikasta pudotuspelipelaamista. Sievillä oli läpi pelin jonkin verran paremmat maalipaikat, mutta Tervarit oli tarkempi ja tehokkaampi. Lisäksi kahden palkintoraadin syrjään unohtama Juha-Matti Savolainen pelasi torjunnoillaan uskomattoman pelin.

Ottelussa oli kolme kulminaatiopistettä. Ensimmäinen niistä kirjautui ylös aikaan 19:57, kun Iiro Vandell vapautti Aki Vähäsöyringin maalintekoon. Tästä oli huomattavasti helpompi siirtyä kohti toista puoliaikaa varsinkin, kun Nicola Erceg oli vain puoli minuuttia aiemmin sutaissut Dragan Pejicin taisteleman pallon avopaikasta ohi.


Tunkua Urheilutalolla

Toisen puoliajan alkajaisiksi Sievi tasoitti pelin ja hetkeksi tunnelma muuttui jännittyneen odottavaksi. Toinen kulminaatiopiste muodostui, kun Tervarit iski reilun kahden minuutin aikana Adrian Rizvanin, Henri Heikkilän sekä Jarmo Junnon maaleilla ja peli oli yhtäkkiä 4-1.

Kolmas kulminaatiopiste oli selviytyminen Sievin loppurutistuksesta. Sievi otti neljännen maalin jälkeen riskikortin käteen ja lähti pelaamaan viidellä kenttäpelaajalla, vaikka pelikellossa oli vielä kymmenen minuuttia aikaa jäljellä.

Vieraiden pakkopeli Tervarien maalilla oli välillä jäätävän näköistä. Sievi onnistui kahdesti, mutta vaikka purkuyrityksistä ei saatu tyhjiin, puolustus hoiti oman hommansa jälleen mallikkaasti.

Puolikaudessa synkkyydessä rämpineen Tervari-miehistön luotsilla oli selvät sävelet, miksi joukkue on nyt finaalissa.

'Tunne kantaa ja olemme oppineet pelaamaan fiksusti.'

Paanasen mielestä myös kovat pelit kehittävät ja saavat altavastaajankin vaakaliitoon.

'KaDy-sarja oli meille tiukka, mutta hyvä. Sievi melkein leikitteli SoFo:a vastaan, mutta me jouduimme pelaamaan. Olimme selvästi valmiimpia.'

'Tämä päivä juhlitaan. Sunnuntaina mietitään, mille aletaan. Videoita pitää ainakin katsella. Lomat paloivat, mutta ei haittaa', suorastaan liikuttuneessa tilassa ollut Paananen naureskeli.

Finaalisarja alkaa Tampereella välilauantaina. Ensimmäinen kotipeli pelataan vasta pääsiäismaanantaina kello 15.00. Vaikka ylivieskalaisia ei olekaan paikalla, toivottavasti halli on taas täynnä ja tunnelma vähintääkin yhtä korkealla kuin lauantain hurmoksessa.

Uutisarkistoon »