Tervarit on lauantaina tiukan paikan edessä

28.02.2014

Keskiviikon tappio Sieville sysäsi Tervarit tukalaan asemaan ajatellen paikkaa runkosarjan neljän parhaan joukossa ja sen myötä saavutettavaa kotietua puolivälieriin. KaDy ja GFT hoitivat omat pelinsä kunnialla kotiin ja kasvattivat eronsa punamustiin jo viiteen pisteeseen, kun runkosarjaa on pelaamatta vain neljä kierrosta.

Sievi Futsal oli keskiviikon hegemoniaottelussa kotisalissaan selityksittä parempi. Ylilatautunut vierasjoukkue unohti kaikki pitkän kauden aikana harjoittelemansa perusasiat ja suoritti tiiviin joukkuepelin sijaan lähes täydet 40 minuuttia yksilöinä joitain pieniä välähdyksiä lukuun ottamatta.

Tervarien manageri Jussi Törmä oli pettynyt illan antiin.

- Ottelusuunnitelmamme petti jo ensimmäisen 25 sekunnin aikana Sievin salama-alun vuoksi. Nousimme tuosta suosta vielä 2-1 johtoon, mutta on pakko tunnustaa, että ei meidän pelissämme ollut järki ja ajatus mukana ensinkään. Teimme ihan alokasmaisia merkkausvirheitä omalla alueellamme, hukkasimme miehemme ja hävisimme 1-vs-1-tilanteet ihan satanolla kummassakin päässä. Toivottavasti yhdeksän maalia omiin palauttaa edes jotain perusasioita pelaajien mieliin lauantaiksi, Törmä manasi.

GFT osoitti luokkansa Futsal-Cupin finaaliturnauksessa ja on varteenotettava mestarikanditaatti myös Liigassa. Cupin loppuottelussa alisuorittanut Tervarit saa lauantaina kello 12.00 Oulun urheilutalolla pelattavassa kärkipelissä kotisalinsa suoman edun, mutta joukkueen täytyy kaivaa esiin Ilvestä vastaan välieräpelissä nähdyn peli-ilmeen.

- Juho Keskisen loukkaantuminen tuli pahaan saumaan, mutta Juha-Matti Savolainen on todistanut pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla. Kaikki on kiinni itseluottamuksesta ja toki myös nelikosta maalipuiden edessä. Liigan taso on noussut huimasti kuluneen kolmen kauden aikana; kärkijoukkueita vastaan et voi sortua sooloilemaan. Tiivis joukkuepeli ja pelin oikea rytmittäminen ovat avainasioita menstykseen, Törmä summasi.

Tervetuloa huutamaan Espoon kultapojat suohon lauantain päiväkamppailuun Oulun urheilutalolle. Tervarit-Juniorien nappuloille ja ONS:n nuorille neideille on kamppailuun vapaa pääsy.

Uutisarkistoon »