Tervarit taipuivat viime hetkillä

28.11.2013

Kotijoukkueen hyvä ensimmäinen puoliaika ei taannut pisteitä sillä vierasjoukkue Sievin rutiini oli tällä kertaa liikaa pelin loppuhetkillä. Ottelun 9min Tervarit siirtyivät johtoon kulmapotkukuvion päätteeksi Iiro Vandellin komealla laukauksella. Pian tämän jälkeen Henri Heikkilä liukui pallon läheltä maaliin Jarmo Junnon esityöstä. Kotijoukkue oli liekeissä ja kaikki näytti tässä vaiheessa hyvältä tuloksellisesti. Sievi tosin pystyi pitämään pitkät tovit palloa ja näytti vaarallisuutensa aika ajoin.

Heti Tervareiden 2-0 osuman jälkeen pistepörssin kärkimies Nikola Erceg ja vasta lomalta etelän auringosta palannut Joni Pakola sahasivat Tervari puolustuksen auki ja pallo maaliin Ercegin toimesta ajassa 13.11. Vielä puoliajan loppuhetkillä Tiikeri Juho Keskinen joutui paraatipelastuksiin ja kotijoukkue pysyi maalin johdossa tauolle mentäessä. Toisella puoliajalla mentiin tasaisissa merkeissä aina siihen saakka kunnes Joni Pakola karkasi vartijastaan Iiro Vandellista ja täräytti vasurillaan pelin tasoihin pelikellon näyttäessä 28.28. Hieman tätä aikaisemmin Vandell oli täräyttänyt pallon avopaikasta tolppaan ja ottelu olisi saanut kenties erilaisen suunnan jos pallo olisi maaliin asti mennyt.

Ajassa 35.51 Sievi otti aikalisän sillä valmentaja Jani Sarajärvi halusi lepuuttaa nähtävästi itseään sekä tähtimiehiään ketkä urakoivat
jatkuvasti kentällä. Heti aikalisän jälkeen ja tarkalleen 17sekuntia siitä, niin Sarajarvi syötti Rami Tirkkosen avopaikkaan, mistä hän ei erehtynyt. Kotijoukkue ei tästä enää toipunut, vaan päät painuivat yhä syvemmälle Ercegin tehtyä illan toisen maalinsa Radik Akhmetkhanovin esityöstä. Voisi sanoa, että nappiin mennyt aikalisä. Sillä Sievi tarvitsi aikalisästä vain 1min ja 31sekuntia tehdäkseen
kaksi maalia. Valmentaja Jani Paananen otti vielä aikalisän ja viidennen kenttäpelaajan sisään. Muutaman paikan kotijoukkue pystyi luomaan mutta mikään ei enää auttanut, vaan loppuhetket Sievi puolusti tiukasti ja loppusummerin soidessa vierasjoukkue aloitti voitontanssinsa.

Hyvätasoista ja jännittävää ottelua oli saapunut seuraamaan Tervareiden futsal historian suurin yleisömäärä 371 ja se tietysti oli hienoa.
Yleisö varmasti sai rahoilleen vastinetta ja toivottavasti tulevat myös uudestaan. Joukkue on ottanut nyt kaksi niukkaa tappiota mutta esityksiä ei tarvitse todellakaan hävetä vaan luvassa on aivan varmasti myös voittoja. Se tietysti vaatii tiukkaa treenaamista ja hengenluomista. Valitettavasti sarjaohjelman laatijat eivät ole olleet hereillä vaan seuraava virallinen ottelu on luultavasti vasta 14.12 jolloin sarjanousija Rauma tulee vieraaksi urheilutaloon. Tervareilla olisi pitänyt olla Futsal Cupin 2.kierroksen ottelu Haukiputaan Jatulissa 1.12 mutta Vaasan Ruutupaitojen luopuessa ottelua ei siis pelata vaan Tervarit menevät suoraan 3.kierrokselle.Uutisarkistoon »