Koponen kesti tulituksen

29.10.2012

Lähes kuuden vuoden tauon jälkeen valtakunnan ylimmällä tasolla futsal-koon palloja torjunut Juhani Koponen selvisi tulikasteestaan paremmin kuin hyvin. Avausjakson vaikeina hetkinä Tervarien maalissa loistanut Koponen piti avausjaksolla nollan, ja oli omalla panoksellaan vahvasti mahdollistamassa kotijoukkueelle tärkeän 4-2 voiton aina vaarallisesta Espoon GFT:stä.

Tervarien ongelmat kasautuivat avausjaksolla virheiden muodossa. Pelikello ei ollu ehättänyt käydä edes 10 minuuttia täyteen, kun taululla seisoi jo viisi virhettä. Tervarien kapteeni Ari Makowski piti virhesumaa osasyyllisenä nahkeaan avaukseen.

- Jouduimme jäädyttämään pelimme nopeasti kertyneiden virheiden vuoksi. Pelimme meni ylivarovaiseksi ja vältimme kaikkia riskejä myös hyökkäyksiin lähdöissämme. Puolustaminen on todella vaikeaa, kun seuraavasta kontaktista palloa viedään jo pisteelle. Laitoimme tauolla kopissa 1.puoliskon pakettiin ja lähdimme hakemaan täyttä pistepottia, Makowski kuittasi ensimmäisen puolikkaan.

Toisella jaksolla peli avautui ja yleisölle tarjottiin vauhdikasta futsalia, komeita maaleja ja myös tunteita herättäviä taklauksia sääntötulkintoineen. Lauantai-illan kuumuudessa kuitenkin kahden pelaavan joukkueen ansiosta ottelun voittaja ratkottiin pelaamalla: palloa ei viety pelin kuluessa kertaakaan kummallekaan rangaistuspilkulle.

Tervarien ja uransa ensimmäisen liigamaalin laukoi pienellä taikapompulla vieraiden verkkoon pieni, mutta taitava väkkärä Riku Säärelä. Dritan Stafsula lisäsi espoolaisten tuskaa viemällä kotijoukkueen vaparista 2-0 johtoon ajassa 30.12. Oulussa uransa aloittanut Ville Lindgren toi espoolaiset kahteen otteeseen vielä mukaan otteluun kavennusten muodossa, mutta maajoukkueeseen viime kaudella noussut Ari Makowski nousi esiin oikealla hetkellä näyttäen kapteenin esimerkkiä viemällä Tervarit 3-1 johtoon ja päättämällä vieraiden pyristelyn ajassa 39.14 sijoituksella tyhjänä odottaneeseen rysään ja taululle 4-2 (0-0) loppunumerot.

Panu Autio debytoi Espanjan-keikkansa jälkeen kotimaisella liigaparketilla. Autio oli ottelun jälkeisessä videohaastattelussa suhteellisen tyytyväinen esitykseensä, mutta oli luonnollisesti pettynyt, kun ei useista paikoistaan huolimatta kyennyt ohittamaan Koposta ja auttamaan tässä muodossa joukkuettaan parempaan menestykseen.

Ottelun ja Tervarien parhaana palkitun Juhani Koposen seuraava esiintyminen maalitolppien välissä on vielä hämärän peitossa. Koposen kalenteriin on merkitty ulkomaan lomamatka pitkän jalkapallokauden päätteeksi ja lievää olkapäävammaansa paranteleva maajoukkuevahti Juho Keskinen on suurella todennäköisyydellä täydessä pelikunnossa jo tulevana sunnuntaina, jolloin Tervarit matkaa Valkeakoskelle Mad Maxin vieraaksi.

Tervarit – GFT 4-2 (0-0)
26.22 Riku Säärelä (Harri Aaltonen) 1-0, 30.12 Dritan Stafsula (Adrian Rizvani) 2-0, 30.18 Ville Lindgren (Jarkko Reinikka) 2-1, 31.33 Ari Makowski 3-1, 33.23 Lindgren (Lasse Lind) 3-2, 39.14 Makowski (Rizvani) 4-2.

Yleisöä: 110.

Parhaat pelaajat:
Koti: Juhani Koponen.
Vieras: Ville Lindgren.

Kulta: Juhani Koponen, Tervarit.
Hopea: Ari Makowski, Tervarit.
Pronssi: Ville Lindgren, GFT.

Uutisarkistoon »


 

Kaikki uutiset»