Nukahdus maksoi pisteen Jyväskylässä

06.02.2012

Tervarit sai kovan oppitunnin viimeisien sekuntien pelaamisesta lauantaina Jyväskylässä. Liigan kärkijoukkueisiin lukeutuva KaDy rankaisi Tervareita vain viisi sekuntia ennen päätössummerin soittoa ja korjasi täyden pistepotin maalein 3-2 (1-0).

Tervarit taisteli jopa ottelun voitosta Heikki Halmetin ja Ari Makowskin maaleilla, mutta KaDy jauhoi viidellä kenttäpelaajalla oululaisten puolustusneliöön reiän ja Arash Muridiyazd namutteli ottelun tasoihin ajassa 37.30 päästyään vastatusten hyvin läpi pelin torjuneen Juho Keskisen kanssa.

Liigan kakkossijasta GFT:n kanssa kisaava KaDy haki täyttä pistepottia vielä viimeisellä minuutilla ottamalla viidennen kenttäpelaajan avukseen. Vain viisi sekuntia ennen kamppailun päätöstä Tervarit jäivät protestoimaan epäselvää sivurajatuomiota. Tomi Lahtinen käytti kaaoksen hyväkseen ja vapautti nopealla syötöllä vapaaksi jääneen Juvosen, joka laukoi pallon kotiyleisön riemuksi ohi Keskisen.

Ottelutallennetta läpi kelannut Jussi Törmä oli pettynyt joukkueensa viimeisten minuuttien pelaamiseen:

- Jo Sievi-voitossa syyllistyimme hätäilyyn johtoasemassa viimeisillä minuuteilla, mutta tuolloin olimme hieman onnekkaitakin. Kun taulussa on peliaikaa alle kolme minuuttia ja puolustat johtoasemaa, ei silloin tärkein päämäärämme voi olla lisämaalien hakeminen. Täytyisi käyttää hieman malttia ja pelata kellosta aikaa pois saaden vastustaja turhautuneeksi takaa-ajajaksi. Omasta hyökkäyspään sivurajasta maaliheitoksi sekunnissa: aivan käsittämätöntä, Törmä puhisi.

- Juuri tuollaisten mokien seurauksena annamme vastustajillemme avaimet ja flow-tilan päälle. Jospas tästä opimme taas jotain.

- Pelissämme oli toki paljon hyvääkin ja meillä oli omat paikkamme 2-1 johtoasemassa siirtyä kahden maalin johtoon. Ratkaisumaalissa huomiomme oli väärässä paikassa ja kaveri käytti tilaisuutensa hyväkseen, Törmä summasi.

Tervarien kausi jatkuu ensi lauantaina Tampereella AC Estudiantesin eli ACE:n vieraana. Alustavien tietojen mukaan ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä netti-tv:n kautta. Tiedotamme tästä tarkemmin otteluennakon yhteydessä.

KaDy - Tervarit 3-2 (1-0)
18.15 Mikko Kytölä (Miika Hosio) 1-0, 27.06 Heikki Halmet (Ari Makowski) 1-1, 29.49 Makowski (Halmet) 1-2, 37.30 Arash Muridiyazd (Matias Juvonen) 2-2, 39.55 Juvonen (Tomi Lahtinen) 3-2.
Yleisöä:107.

Parhaat pelaajat:
KaDy: Niila-Ville Laitinen.
Tervarit: Heikki Halmet.

Kulta: Tomi Lahtinen, KaDy.
Hopea: Juha Keskinen, Tervarit.
Pronssi: Arash Muridiyazd .

Uutisarkistoon »


 

Kaikki uutiset»