SÄÄNNÖT

Yleistä:

Turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa –sääntöjä (Säännöt 2021). Jos muuta ei ole erikseen mainittu, noudatetaan Suomen Palloliiton (SPL) sääntöjä.

 

Yli-ikäisiä sarjoissa voi peluuttaa kerralla kentällä:

11v11 peleissä 3

8v8 peleissä 3

5v5 peleissä 2

 

Turnauksen tavoite:

Tavoitteena on tarjota joukkueille jännittäviä ja tasaväkisiä otteluja, joissa jokaisella pelaajalla on oikeus nauttia pelaamisesta yhdessä kavereidensa kanssa.

 

Joukkueiden lukumäärä:

Turnaukseen osallistuu jokaiseen ikäluokkaan vähintään kuusitoista (16) joukkuetta eli yhteensä 112 joukkuetta. Mikäli turnauksen sarjoihin ei saada suunniteltua joukkuemäärää, turnausjärjestäjä voi muokata sarjan pelitapaa.

 

Pelien määrä:

Jokaisella joukkueella on kolme (3) alkusarjan ottelua ja kaksi (2) sijoitusottelu, paitsi 2012-2015 ikäluokissa jokaiselle joukkueelle on neljä (4) ottelua. Mikäli pelitapa muuttuisi, taataan jokaiselle joukkueelle sama kokonaispeliaika, 2004–2011 ikäluokissa 200 minuuttia ja 2012-2015 ikäluokissa 100 minuuttia.

 

Turnauksen pelitapa:

Turnauksen sarjat (kutsu,kilpa ja haaste, enemmän ja vähemmän pelanneet) pelataan lohkoissa, jossa pelataan yksinkertaisen sarja. Järjestys lohkoissa määräytyy pisteiden mukaan siten, että eniten pisteitä saanut joukkue on voittaja jne. Tasapisteiden sattuessa ratkaistaan järjestys seuraavasti:

 

1.Kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen: pisteet, maaliero ja tehdyt maalit

2.Kaikkien otteluiden maaliero

3.Kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä.

4.Arpa

 

Cup-vaiheessa tasan päättynyt ottelu ratkaistaan välittömästi varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuspotkuilla, se suoritetaan 3 pelaajalla. Mikäli tilanne on edelleen tasan, niin jatketaan kerrasta poikki menetelmällä eli molemmista joukkueista 1 laukoja kerrallaan ratkaisuun asti. Joukkueiden 3 ensimmäistä laukojaa ei saa ampua uudelleen ennen kuin kaikki joukkueen pelaajat on suorittanutrangaistuspotkun. Rangaistuspotkukilpailuun osallistuvat  pelin loppuessa myös vaihdossa olleet pelaajat.

 

Erikois sääntöjä:

2012- 2015 sarjoissa on käytössä ns. Jokeri-pelaaja sääntö (5 maalia eroa). Lisäpelaajan tulee poistua kentältä, jos ero kaventuu kahteen maaliin.

2012 ja sitä nuoremmissa suoraan alkupotkusta laukaistua maalia ei hyväksytä.

Nuoremmissa sarjoissa käytetään maalipotkuissa vetäytymissääntöä.

2014-2015 sarjoissa sivurajaheiton sijaan suoritetaan sivurajapotku tai kuljetus peliin. Sivurajapotkusta suoraan tehtyä maalia ei hyväksytä. Kulmat suoritetaan kenttäalueen kulmista kaikissa sarjoissa

 

Vastalauseet:

Mahdolliset vastalauseet ratkaisee jury, johon kuuluvat järjestäjän, erotuomarien edustajat. Jury vastaa siitä, että turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa –sääntöjä. Juryn tehtäviin kuuluu myös puuttua mahdollisesti esiintyviin rikkeisiin keskustelemalla yhdessä sääntöjen vastaisesti toimivan joukkueen vastuuhenkilöiden kanssa sekä tarvittaessa raportoida turnausluvan myöntäneelle piirille sääntörikkomuksista.

Vastalauseet tulee jättää turnaustoimistoon puolen tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn päätökset ovat lopullisia.

 

Palkinnot:

2012-2015 kaikille turnaukseen osallistuville pelaajille jaetaan kunniakirjat ja mitalit. 2004-2011 jaetaan kunniakirjat, kolme parasta joukkuetta saa mitalit. Voittajajoukkueelle kiertopalkinto kutsu/kilpa/haastesarjoissa.

 

Palvelut:

Yhdessä urheilupuistossa toimii kahvio ja kisakanslia.